Student

choose language

19 jul 2017  Binnenkijken bij Huize Schrael

Mogen we even rondneuzen in jullie huis? Wie wonen er, wat betalen jullie aan huur? Waar schamen jullie je voor en waar zijn jullie trots op? Onze verslaggever en fotograaf kijken voor elke Cursor binnen bij een studentenhuis. Deze keer: Huize...


19 jul 2017  ‘Laat buitenlandse studiekiezers aanbetaling doen’

Veel buitenlandse studenten melden zich wel aan, maar komen uiteindelijk niet opdagen. Laat hen alvast wat collegegeld aanbetalen, oppert een decaan van de Universiteit van Amsterdam. Dan gaan ze beter nadenken over hun studiekeuze.

lees meer »
Categorie: Student

19 jul 2017  En hoe is het in Ingolstadt?

Habe die Ehre!

Een avond begin januari in het in sneeuw verhulde hart van de Duitse deelstaat Bayern: bij een ijskoude temperatuur van -20 graden Celsius is er behalve een volgepakte Belgische auto niet veel meer beweging. De stad, waar...lees meer »


17 jul 2017  Bronzen NK-medaille op 800m voor TU/e-studente

TU/e-studente Marissa Damink heeft afgelopen zaterdag brons behaald op de 800 meter bij het NK Atletiek in Utrecht. De 21-jarige studente Psychology & Technology eindigde op slechts negen honderdste van het zilver, maar op ruime afstand van...lees meer »

Categorie: Student

17 jul 2017   Ook elektrisch record voor InMotion in Zolder

Studententeam InMotion heeft zaterdag op het Belgische circuit Zolder opnieuw een ronderecord neergezet voor elektrische racewagens. Coureur Xavier Maassen was met 1 minuut en 42 seconden maar liefst achttien seconden sneller dan het oude record....lees meer »

Categorie: Student

17 jul 2017  En hoe is het in Pretoria?

Een divers land met een beladen verleden. Bij Zuid-Afrika denken de meesten waarschijnlijk aan Nelson Mandela, de apartheid, een smeltkroes van culturen, de big five, uitgestrekte natuurgebieden en uiteraard het WK van 2010. Dit waren in ieder...lees meer »


13 jul 2017  Verdachte van glasincident heeft zich bij politie gemeld

De student die verdacht wordt van het gooien van een glas naar een andere student op een feest in de wijk Stratum op zaterdagochtend 8 juli, heeft zich deze ochtend gemeld bij de politie. Met het slachtoffer, dat zwaar oogletsel opliep, gaat het...lees meer »

Categorie: Student

13 jul 2017  En hoe is het in Porto?

Porto, de stad van de port, de inspiratiebron voor Harry Potter, met een brug van Gustav Eiffel (Point Luis I) en waar je in elke straat wel bakkertjes kunt vinden met Pastel de Nata. Porto is niet voor niets dit jaar voor de derde keer in de...lees meer »


13 jul 2017  TU/e levert tien meest veelbelovende startups

Voor het vierde jaar op rij zijn woensdagavond de tien meest veelbelovende startups uit de Brainport-regio bekendgemaakt. In De Oude Rechtbank kregen de bedrijfjes, alle gelinkt aan de TU/e, de Gerard & Anton Awards uitgereikt - vernoemd naar...lees meer »

Categorie: Onderzoek, Student

12 jul 2017  Intercultural wannahaves: dixi's, fietspaden en karaokebars

Vroeg of laat lopen internationale TU/e’ers vanzelf tegen een gemis aan. De Aziaat die dwalend op het Stratumseind tevergeefs op zoek gaat naar een karaokebar bijvoorbeeld. Omgekeerd bevat Nederland juist elementen die internationals graag mee...lees meer »

Categorie: Student

Artikel 61 tot 70 van 3312