Student

choose language

9 okt 2017  Geen basisbeurs, wel 1.000 euro korting voor eerstejaars

De basisbeurs maakt geen comeback in het komende regeerakkoord. Wel krijgen eerstejaars studenten duizend euro korting op hun collegegeld. Die korting geldt voor pabo-studenten ook in hun tweede jaar.

lees meer »
Categorie: Student, Leenstelsel

9 okt 2017  Paul Koenraad nieuwe dean van de Graduate School

Paul Koenraad wordt per 1 november dean van de Graduate School van de TU/e. Hij volgt Jan Fransoo op, die de functie vervulde sinds 2013.

lees meer »
Categorie: Student, Campus

4 okt 2017  En hoe is het in Bergamo?

Toen mijn plannen voor een stage in Amerika in duigen vielen, vroeg ik mijn professor naar zijn connecties binnen Europa. Omdat ik dol ben op pizza, pasta en wijn, was mijn keuze voor Bergamo in Noord-Italië zo gemaakt!

lees meer »

3 okt 2017  En hoe is het in Shanghai?

Een paar weken geleden begon ik aan het grootste avontuur van mijn leven, een half jaar studeren in een van ’s werelds grootste steden, Shanghai. Ik ben eerst drie weken door China gereisd samen met een goede vriendin, om alvast kennis te maken...lees meer »


2 okt 2017  Marble.us wil af van het “beeldscherm als schild”

Mensen weer echt met elkaar in contact brengen (en houden) in deze tijd waarin technologie in veel opzichten juist afstand creëert. Dat is de inzet van de studenten van Marble.us, een van de partijen in de nieuwe innovation Space in het Gaslab....lees meer »

Categorie: Onderzoek, Student

2 okt 2017  Langer bij paps en mams door leenstelsel

Eerstejaars studenten gaan toch echt minder vaak op kamers nu de basisbeurs is afgeschaft, concludeert Kences, de koepel van studentenhuisvesters, in nieuw onderzoek. Het aandeel uitwonenden is tussen 2014 en 2016 met elf procentpunt gedaald.

lees meer »
Categorie: Student

29 sep 2017  Hoe overleef ik het uitgaansleven in Eindhoven?

Dus je hebt de introductieweek overleefd en studeert nu in Eindhoven. Iedereen in je omgeving die een studie heeft afgerond, heeft je natuurlijk gezegd dat studeren de leukste tijd van je leven is. Maar hoe ga jij ervoor zorgen dat je er ook het...lees meer »

Categorie: Student

29 sep 2017  Taalles voor beginners : Waar moet een t achter?

Voor wie dit artikel met gemak leest, is het misschien moeilijk voor te stellen hoeveel problemen mensen ervaren die de Nederlandse taal willen leren. “Jij studeer?” Honderdtwintig studenten en medewerkers worstelen met taal bij Beginnerscursus...lees meer »

Categorie: Student

28 sep 2017  Elsevier: TU/e laat Delft en Twente ver achter zich

Wageningen University scoort net als vorig jaar het hoogst in de ranglijst van weekblad Elsevier, terwijl de TU/e met afstand de beste technische universiteit is. Bij de zes ‘brede’ universiteiten staat Utrecht bovenaan.

lees meer »
Categorie: Student

28 sep 2017  Studiegroepen delen eerste aanzetten voor visie 2030

Waar wil de TU/e in 2030 staan? Studenten en medewerkers voelden woensdagmiddag de voorzitters van de vijf studiegroepen aan de tand die het voorwerk doen voor een schets hiervan. De gebieden die ze bestuderen, zijn divers, maar hebben ook veel...lees meer »

Categorie: Student, Onderzoek, Campus

Artikel 61 tot 70 van 3394