Student

choose language

12 okt 2017  Bijna 9.900 nieuwe leden voor studentenverenigingen

Ondanks alle verhalen over wangedrag en harde ontgroeningen tellen de studentenverenigingen dit jaar ongeveer evenveel nieuwe leden als vorig jaar. In totaal zijn het er 9.864, meldt de Landelijke Kamer van Verenigingen. Ook bij de Eindhovense...lees meer »

Categorie: Student

12 okt 2017  'Lichte chaos' bij verhuizing van Bunker naar Luna

Nog niet alle ruimtes in De Plint in Luna zijn klaar en daardoor kunnen de verenigingen nog niet meteen vol met hun activiteiten aan de slag. De aannemer heeft vertraging opgelopen en de verwachting is dat alles begin november klaar is. Ook...lees meer »

Categorie: Student, Campus

12 okt 2017  Studentengeledingen vier TU's willen extra geld voor onderwijs

De studentengeledingen van de vier technische universiteiten (Delft, Eindhoven, Twente, Wageningen) zien in het dinsdag gepresenteerde regeerakkoord niet direct toezeggingen terug die studentenstops aan hun instellingen gaan voorkomen. Ze...lees meer »

Categorie: Student

11 okt 2017  CLMN UR | Collegegeldvrij besturen

Aan onze universiteit zijn er studenten die geen onderwijs volgen, maar die wel het volledige bedrag aan collegegeld betalen. Hoe zit dat? Als we ons verdiepen in de bezigheden van deze studenten wordt het duidelijk. Zij vormen een belangrijke...lees meer »


11 okt 2017  Solar Team Eindhoven royaal aan kop in Australië

De vierde dag van de Bridgestone World Solar Challenge in Australië zit erop en Solar Team Eindhoven staat strak bovenaan het Cruiser-klassement. Ondanks eerdere transportproblemen en de beperkte testtijd ter plaatse presteert TU/e-zonnewagen...lees meer »


11 okt 2017  Volop bekijks met rijdend bierkratje

TU/e-student Guido Buntinx en zijn vriend Christophe Westerveld (student Hogeschool Zuyd) trekken al een tijdje veel bekijks op hun ‘elektrische bierkratten’. Ook de regionale Limburgse omroep en Editie NL kregen lucht van het creatieve...lees meer »

Categorie: Student

10 okt 2017  Regeerakkoord: minder Engels, meer geld voor technische opleidingen

Onder Rutte III gaat de financiering van het hoger onderwijs op de schop: technische opleidingen krijgen meer geld, maar specifieke bedragen worden nog niet genoemd. Ook wil het kabinet Engelstalig onderwijs aan banden leggen.

lees meer »

10 okt 2017  Hoe overleef ik relaties? | Brave burgers of lekker losbandig?

Uit onze 'Hoe overleef ik...'-special: Beiden zijn erg actief (geweest) in het studentenleven van Eindhoven en hebben een hoop sores en af en toe een dickpic voorbij zien komen. Britte Bouchaut (28, afstudeerder Innovation Sciences; in een...lees meer »

Categorie: Student

10 okt 2017  Ambitie voorop voor studentenpartij DAS Eindhoven

Bij de eerstvolgende universiteitsraadsverkiezingen kan er gestemd worden op drie studentenpartijen. Naast Groep-één en Eindhovense Studentenraad doet voor het eerst ook DAS Eindhoven mee. Vandaag, dinsdag 10 oktober, presenteert ‘De Ambitieuze...lees meer »

Categorie: Student

9 okt 2017  "Waarom zou ik naar huis gaan zonder smartphone?"

De Amsterdamse techniekfilosoof Hans Schnitzler liet ruim honderd studenten een week zonder smartphone leven - en schrok van hun ervaringen. Ook NRC-journalist Wouter van Noort heeft zich verdiept in hoe de smartphone onze levens beheerst en...lees meer »

Categorie: Student

Artikel 51 tot 60 van 3394