Student

choose language

19 okt 2017  Steeds meer studenten met ‘beperking’

Ongeveer honderdduizend studenten hebben last van dyslexie, chronische zieken of andere functiebeperkingen. Ze zouden graag betere voorlichting en begeleiding krijgen van hun universiteit of hogeschool. Van alle masterstudenten zijn...lees meer »

Categorie: Student

19 okt 2017  #MetooOnderwijs: “Seksuele intimidatie speelt ook in Nederlands hoger onderwijs”

Ook in het hoger onderwijs hebben vrouwen te maken met seksuele intimidatie, zegt de Amsterdamse studentenvakbond ASVA. Daarom zet de bond samen met collega-vakbonden een mediacampagne op touw met als hashtag #metooOnderwijs.

lees meer »
Categorie: Student

18 okt 2017  Duizenden handtekeningen onder petitie lager collegegeld

Halveer het collegegeld voor alle studenten, zegt de Landelijke Studentenvakbond, en niet alleen voor eerstejaars. Een petitie die daartoe oproept, is intussen ruim 4.800 keer ondertekend.

lees meer »
Categorie: Student, Uit Den Haag

17 okt 2017  En hoe is het in Daejeon?

Bijzonder, maar tegelijkertijd ook erg vertrouwd. Het campus leven op het Korean Advanced Institute of Science & Technology (KAIST) doet me veel denken aan de TU/e-campus, alleen woon ik er nu ook. In Korea wordt er weinig gefietst, maar gek...lees meer »


16 okt 2017  Alleen rijke student profiteert van korting op collegegeld

Heel leuk, die korting van duizend euro op het collegegeld van eerstejaars, maar het is een cadeautje voor de rijkere studenten. Wie noodgedwongen veel moet lenen, mag de rekening betalen.

lees meer »
Categorie: Student, Uit Den Haag

16 okt 2017   Hoe overleef ik een kookcrisis?

Uit onze 'Hoe overleef ik'-special: Of je nou net aan je studie bent begonnen en op kamers bent gegaan of al vier jaar op jezelf woont: elke dag een lekkere, gezonde maaltijd bedenken én klaarmaken gaat nogal eens gepaard met uitstelgedrag. Het...lees meer »

Categorie: Student

13 okt 2017  En hoe is het in Reykjavik?

We kennen IJsland van de stad Reykjavík, de Vikingen, Eyjafjallajökull (spreek uit Ee-jaf-jat-la-jeu-ku-tluh) en de economische crisis. Maar IJsland is nog veel meer dan dat. Dit geologisch piepjonge land bezit adembenemende natuur, van...lees meer »

Categorie: Student

13 okt 2017  Bitterballen eten met bokshandschoenen

De bezoekers van het evenement Connect with my Culture konden afgelopen woensdag in het Studentensportcentrum meedoen aan en kijken naar de gekste activiteiten, zoals acroyoga, het maken van een Van Gogh, bitterballen eten met bokshandschoenen...lees meer »

Categorie: Campus, Student

13 okt 2017  “De grootste tegenstander ben je altijd zelf”

Voor de toeschouwer op afstand leek de Bridgestone World Solar Challenge 2017 misschien een vlot gelopen race. Maar Solar Team Eindhoven heeft wel degelijk hárd moeten werken voor zijn derde wereldtitel. "Het was echt geen makkie",...lees meer »


13 okt 2017  Derde wereldtitel kan Solar Team Eindhoven niet meer ontgaan

Solar Team Eindhoven kan, na een van meet af aan overtuigende race, de Cruiser-klasse van de Bridgestone World Solar Challenge zo goed als zeker opnieuw op zijn naam schrijven. Vrijdag finishten de TU/e-studenten met hun Stella Vie in Adelaide,...lees meer »


Artikel 41 tot 50 van 3394