Student

choose language

24 apr 2008  Een tweede leven voor de W-hal

Architect en TU/e-alumnus Joost Ector kiest voor hergebruik van de W-hal in volle glorie. Dat betekent dat de W-hal niet wordt gesloopt, maar op verantwoorde wijze wordt ingepast in de nieuwbouwplannen. Het daklandschap, het maatsysteem en het...lees meer »


3 apr 2008  Alternatief plan W-hal enkele weken vertraagd

De presentatie van de nieuwe bouwplannen rond de W-hal is enkele weken vertraagd. Morgen, dinsdag 1 april, zouden de bijgestelde plannen publiek worden gemaakt, maar dat blijkt niet haalbaar, vertelt ir. Herman Rikhof van Dienst Huisvesting van...lees meer »


28 feb 2008  Alternatief plan W-hal klaar op 1 april

De presentatie van het alternatieve plan voor nieuwbouw op de plek van de W-hal is een maand uitgesteld. Het plan wordt nu op 1 april bekendgemaakt. Eind 2007 lieten de gemeente Eindhoven en het College van Bestuur (CvB) van de TU/e weten dat men...lees meer »


20 dec 2007  Totale sloop W-hal lijkt van de baan

De totale sloop van de W-hal lijkt van de baan. De TU/e en de gemeente gaan de komende twee maanden bekijken wat er precies van de hal behouden moet blijven. De grote lijn is al bepaald: de draagconstructie, het daklandschap, het maatsysteem en...lees meer »


1 nov 2007  Oud-supervisor Patijn ziet geen redenen om W-hal te slopen

Het debat vond plaats in de W-hal. Foto: Bart van Overbeeke

Voormalig rijksbouwmeester Wytze Patijn, die halverwege de jaren negentig supervisor was van het eerste Masterplan Huisvesting van de TU/e, zei maandag 29 oktober tijdens een debatavond tegen de sloop van de W-hal te zijn. “De W-hal kan dé hit...lees meer »


18 okt 2007  Debat over W-hal

p maandag 29 oktober vindt het debat plaats over het lot van de W-hal. De sloopvergunning voor de hal uit 1959 is aangevraagd, maar er ligt ook een verzoek om het pand als gemeentelijk monument te bestempelen.

lees meer »

4 okt 2007  Universiteit vraagt sloopvergunning aan voor W-hal

De TU/e heeft op 12 september bij de gemeente een vergunning aangevraagd om de W-hal te slopen. Dit terwijl er een procedure loopt om te bezien of het gebouw de status van gemeentemonument moet krijgen. Het Eindhovense college van Burgemeester en...lees meer »


25 sep 2007  Festival ter gelegenheid van sloop W-hal afgeblazen

De W-hal. Foto: Bart van Overbeeke

Wdown, het geplande culturele ‘afscheidsfestival’ in en voor de W-hal, gaat niet door. Studium Generale (SG) heeft de organisatie twee weken terug stopgezet, omdat nog onduidelijk is óf de hal wel tegen de vlakte gaat, en omdat het nog lang kan...lees meer »


13 sep 2007  Monumentenstatus W-hal ‘complexe materie’

De dreiging dat de W-hal binnenkort tot gemeentelijk monument kan worden bestempeld, kost het College van Bestuur hoofdbrekens. Begin juli liet de Monumentencommissie een positief advies uitgaan naar B&W. Sloop zou niet nodig zijn. CvB-lid...lees meer »


1 aug 2007  Noodunits voor bieb bij De Hal

Bij de centrale bibliotheek in De Hal worden vanaf vrijdag 6 juli noodunits geplaatst. Het noodgebouw biedt plaats aan zo’n honderdveertig studieplekken voor studenten, die moeten uitwijken voor de biebcollectie uit de W-hal die in De Hal wordt...lees meer »


Artikel 3301 tot 3310 van 3317