Student

choose language

27 okt 2017  Flux als living lab voor Internet of Things

Bachelorstudenten aan de TU/e missen goed onderwijs over IoT, Internet of Things. Dat vindt George Exarchakos, Universitair Docent bij Electrical Engineering. Hij organiseerde daarom als pilot een keuzevak voor tweedejaars studenten. De...lees meer »

Categorie: Student, Onderzoek

26 okt 2017  Bouw ijstoren in Harbin gaat half december van start

Een dertig meter hoge ijstoren bouwen in de Noord-Chinese stad Harbin was de droom van universitair docent Arno Pronk van de faculteit Bouwkunde. Half december wordt zijn droom waarheid. Studenten uit Eindhoven, Leuven, Gent en Harbin gaan er...lees meer »

Categorie: Onderzoek, Student

26 okt 2017  CLMN | Five wardrobe essentials for fall

All my girls know the struggle of fall in this country. With the record warmth on October 16th, Netherlands’ weather remains more unpredictable than ever. One day you walk out in shorts, breaking in sweat in your commute to class and the next day...lees meer »


25 okt 2017  Omstreden onderzoek: veel studenten mentaal in de knoei

Een op de drie studenten heeft een verhoogde kans op een burn-out, blijkt uit onderzoek van de Landelijke Studentenvakbond (LSVb). Maar critici zetten hun vraagtekens bij het onderzoek: is het wel betrouwbaar?

lees meer »
Categorie: Student

25 okt 2017  En hoe is het in Finland?

“Slecht weer bestaat niet, alleen slechte kleding.” Zo gaan de Finnen om met het koudere en nattere klimaat. Maar hoe wapen je jezelf tegen het donker? Dit noordelijk gelegen land staat bekend om zijn korte zonuren in de wintermaanden, en ik ben...lees meer »


25 okt 2017  Flink meer stagiairs voelen zich gediscrimineerd

Eén op de vijf studenten zegt last te hebben van discriminatie tijdens de stage. Dat is maar liefst 73 procent meer dan vorig jaar, blijkt uit de nieuwe Nationale Stagemonitor die dinsdag is gepubliceerd.

lees meer »
Categorie: Student

25 okt 2017  De Dommel, de doop en de doelmatigsten

"Kom vlug!" Enthousiast komt een groepje scholieren het Studentensportcentrum uitgerend, sportrugzakjes om. Voor de deur, aan en in de Dommel, houden de faculteit Werktuigbouwkunde en studievereniging Simon Stevin hun jaarlijkse...lees meer »

Categorie: Student

24 okt 2017  Duisenberg: "Opbrengst leenstelsel moet naar álle studenten"

Er moet meer publiek geld naar onderzoek en de opbrengst van de afgeschafte basisbeurs komt ten goede aan álle studenten. VSNU-voorzitter Pieter Duisenberg draagt nu een andere pet dan als VVD-Kamerlid, ziet ook wetenschapsvakbond VAWO. Zijn...lees meer »

Categorie: Student, Campus

24 okt 2017  Gedeelde dromen en de taal van tech

Hun ideeën, aanpakken, concepten en doelgroepen mogen nog zo divers zijn, hun idealen zijn in grote lijnen gelijk: met hun ontwerpen bijdragen aan een fijnere, betere wereld. Tientallen designers van de TU/e, TU Delft en Universiteit Twente nemen...lees meer »

Categorie: Student

20 okt 2017  En hoe is het in Singapore?

Imposante gebouwen, heerlijk eten, rare wetten en een mix van culturen: welkom in Singapore! Voor mijn bedrijfsstage kreeg ik de kans om daar drie maanden naartoe te gaan. Dit is een kans die ik natuurlijk niet kon afslaan. Ondanks dat ik pas op...lees meer »

Categorie: En hoe is het in

Artikel 31 tot 40 van 3394