Student

choose language

8 sep 2017  Komt Stella Vie op tijd uit Azië voor World Solar Challenge?

Solar Team Eindhoven heeft dikke pech in de aanloop naar de World Solar Challenge die op 8 oktober in Australië van start gaat. Het transport van zonnewagen Stella Vie én het batterijenpakket gaat niet volgens plan. Het is niet het enige...lees meer »

Categorie: Student

8 sep 2017  Studentenbonden: veel internationale studenten dakloos

Volgens de LSVb en de Groninger Studentenbond rijst het kamertekort voor internationale studenten ook dit jaar weer de pan uit. Maar volgens de studentenhuisvesters valt het wel mee. In Eindhoven is er in ieder geval geen reden tot paniek; voor...lees meer »

Categorie: Student

6 sep 2017  URE bouwt 'eerste autonome racewagen van de Benelux'

University Racing Eindhoven (URE) bouwt komend collegejaar maar liefst twee wagens. Naast de verwachte URE13, die zal deelnemen aan het algemene Formula Student-competitie, bouwt het raceteam voor 2018 namelijk ook een oud model om waarmee...lees meer »

Categorie: Student

5 sep 2017  Docent van het jaar: “Leren doe je stap voor stap”

“Help de studenten stapsgewijs op weg en laat ze dan hun eigen gang gaan.” Dat is het geheim van Ivo Roghair, universitair docent bij Scheikundige Technologie. Maandag gaf rector Frank Baaijens bij de opening van het academisch jaar hem de...lees meer »

Categorie: Student

5 sep 2017  TU/e klimt fors op Times Higher Education ranglijst

De TU/e is 36 plaatsen gestegen op de Times Higher Education World University Ranking, waarvan de resultaten vandaag zijn gepubliceerd. Van positie 177 stijgt de TU/e naar plaats 141. Qua samenwerking met het bedrijfsleven scoort de TU/e...lees meer »

Categorie: Onderzoek, Student, Campus

5 sep 2017  D66-voorman Pechtold zegt de TU’s niets concreets toe

D66-voorman Alexander Pechtold vindt niet dat de TU’s gestraft moeten worden voor hun succes bij de instroom, maar vertelde bij de opening van het academisch jaar aan de TU/e niet in welke vorm ze dan beloond zouden moeten worden. Rector Frank...lees meer »

Categorie: Student, Campus

4 sep 2017  Roeivereniging van Vindicat geschorst om ‘sletbokaal’

Het Groningse studentencorps Vindicat heeft zijn roeivereniging Aegir voor de rest van het collegejaar geschorst. Leden van de vereniging bleken een ‘Slet van de Zomer’-bokaal uit te reiken.

lees meer »
Categorie: Student

1 sep 2017  DUO wil vriendelijker worden

Betere brieven, een persoonlijker aanpak, minder lange wachttijden… Na vernietigende kritiek van de Nationale Ombudsman gaat de Dienst Uitvoering Onderwijs de schouders eronder zetten.

lees meer »
Categorie: Student

1 sep 2017  Studenten spekken spaarrekening met geld van DUO

Onder studenten is lenen zo vanzelfsprekend geworden dat ze er nauwelijks meer over nadenken. En steeds vaker zetten ze het geld op hun spaarrekening, waarschuwt het Nibud.

lees meer »

1 sep 2017  “Is er hier ook curling?”

De nieuwe masterstudenten worden soms verrast door de uiteenlopende cultuur- en sportverenigingen die de TU/e kent. Want wie verwacht er nu een klimvereniging in zo'n plat land als Nederland? De organisatie krijgt op haar beurt ook verrassende...lees meer »


Artikel 21 tot 30 van 3317