Student

choose language

3 nov 2017  En hoe is het in Christchurch?

Nieuw-Zeeland staat bekend om zijn mooie natuur en interessante Maori-cultuur. Het is een Britse kolonie geweest en dat is zeer goed te merken in Christchurch. De provincie Canterbury is een vrij vlak gebied waardoor het ideaal is om te fietsen....lees meer »


3 nov 2017  Spoedcursus ondernemen voor studenten

Een slimme app, betere zorg, vernieuwende kunst… Sommige studenten zitten vol ideeën, maar durven de stap naar een eigen bedrijf nog niet te zetten. Eindhoven Student Business Club haakt aan bij Startup24, een landelijk initiatief om studenten...lees meer »

Categorie: Student

2 nov 2017  Hal van het Auditorium wordt pop-up tentamenzaal

De hal van het Auditorium wordt maandag als proef ingezet als tijdelijke tentamenzaal. Die ochtend stort een recordaantal van maar liefst 2.400 eerstejaars studenten zich verspreid over de campus op de eindtoets voor het basisvak Calculus; 114...lees meer »

Categorie: Student, Campus

1 nov 2017  Latent Talent brengt ‘Meesterwerk’ zonder rode draad

De actualiteit is onvoorspelbaar en het precieze programma voorlopig dus onder voorbehoud. Maar het mag nu al - letterlijk - een ‘Meesterwerk’ worden genoemd, de dertigste cabaretvoorstelling van Het Dispuut Latent Talent. Het bonte gezelschap...lees meer »

Categorie: Student

31 okt 2017  En hoe is het in Toronto?

Toen mij werd gevraagd of ik een stage in Toronto wilde doen, moest ik wel even nadenken. Toronto, wat is dat voor een stad? Is er iets te doen? Is het een goede universiteit? Is het niet veel te ver van huis? Na toch de keuze gemaakt te hebben,...lees meer »


31 okt 2017  Een op vijf kan studieschuld nog niet terugbetalen

Een op de vijf oud-studenten met een studieschuld kan niet snel genoeg aflossen, staat in antwoorden op vragen van de Tweede Kamer. Het gaat om 113.000 mensen.

lees meer »
Categorie: Student

30 okt 2017  ‘Bonding’ met drones tijdens 24-uurschallenge

Een soort inhoudelijke ontgroening voor nieuwe masterstudenten binnen de groep Control Systems Technology? “Zo zóu je het kunnen noemen”, reageert promovendus Roy Cobbenhagen lachend. Op 18 en 19 november gaan de nieuwkomers, tijdens het eerste...lees meer »

Categorie: Student, Onderzoek

30 okt 2017  Groep-één en ESR: ‘Beloon bestuurswerk beter’

Groep-één en de Eindhovense StudentenRaad gaan onderzoeken hoe je collegegeldvrij besturen aan de TU/e kunt invoeren en hoe het Profileringsfonds beter kan worden ingericht. Volgens de twee studentenfracties zijn besturen en studeren door de...lees meer »

Categorie: Student, Campus

30 okt 2017  In het Auditorium worden levens gered en genomen

"Het zag er verschrikkelijk uit, óveral slachtoffers." Het Auditorium vormde zaterdag het toneel van de jaarlijkse grootschalige ramp waarbij door studenten gebouwde reddingsrobots zoveel mogelijk 'casualties' moesten zien veilig te...lees meer »

Categorie: Student

27 okt 2017  En hoe is het in Kampala?

Al ruim twee maanden woon ik in Kampala, de hoofdstad van Uganda. Als het mogelijk is landen met elkaar te vergelijken, dan moet dit toch wel zo ongeveer het tegenovergestelde van Nederland zijn. Efficiëntie is vaak ver te zoeken en regels lijken...lees meer »

Categorie: En hoe is het in

Artikel 21 tot 30 van 3394