Student

choose language

13 nov 2017  En hoe is het in Delhi?

Ik moet eerlijk toegeven, India klonk voor mij niet perse aantrekkelijk. Het land, de cultuur en het klimaat staan allen in zwaar contrast met mijn persoonlijkheid. Maar toen deze afstudeeropdracht eenmaal onder mijn neus geschoven werd, kon ik...lees meer »


13 nov 2017  Nuffic: “Werven buitenlandse studenten geen doel op zich”

Het is heel goed dat zoveel buitenlandse studenten naar Nederland komen, zegt Nuffic-directeur Freddy Weima bij de start van de Week van de Internationale Student.

lees meer »
Categorie: Student

10 nov 2017  En hoe is het in Taipei?

In een land waar mensen zich bij treinen netjes in rijtjes opstellen, waar roken in de buurt van scholen verboden is, en de doodstraf staat op drugshandel, is het best even wennen als (ondertussen toch beseft: lompe) Nederlander. Taiwan is...lees meer »


10 nov 2017  ‘Werk aan de mindset van je studenten’

“De problemen waar de wereld mee kampt, moeten we nu echt gaan zien als een bedreiging van ons voortbestaan. Om ze op te lossen, is een nieuw soort ingenieur nodig.” Duidelijke woorden van Richard Miller, voorzitter van het Olin College of...lees meer »

Categorie: Student, Campus

10 nov 2017  Nijmegen gaat ochtendspits te lijf met andere collegetijden

De Radboud Universiteit en mogelijk ook de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen passen hun begintijden volgend collegejaar aan. Studenten hoeven dan niet meer allemaal tegelijk de ochtendspits in.

lees meer »
Categorie: Student

9 nov 2017  Eis: taakstraf en één dag cel voor lid Vindicat

Het OM eist een celstraf van één dag plus een taakstraf van 180 uur tegen student Wouter B. Hij zou tijdens de ontgroening van de Groningse studentenvereniging Vindicat met zijn volle gewicht op het hoofd van een aspirant-lid zijn gaan staan.

lees meer »
Categorie: Student

9 nov 2017  iGEM-team TU/e maakt gel tegen tumoren

Het Eindhovense iGEM-team is aangekomen in Boston. Tijdens de ‘Giant Jamboree’ zullen de studenten de komende dagen de concurrentie aangaan met een kleine driehonderd teams van over de hele wereld. Dat doen ze met hun project GUPPI, waarin ze...lees meer »

Categorie: Onderzoek, Student

7 nov 2017  En hoe is het in Melbourne?

Australië bezoeken was altijd een van mijn grootste dromen. Dat ik deze droom kon verwezenlijken met een semester studeren in Melbourne is dan natuurlijk een perfecte uitkomst.

lees meer »

6 nov 2017  Verliefd en hoogopgeleid? In deze zes steden voel jij je thuis

Twee verliefde dertigers lopen over straat. Wat denk je, zijn ze allebei hoogopgeleid? In zes Nederlandse steden is die kans groter dan één op twee, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek. In Eindhoven is veertig procent van de jonge paren...lees meer »

Categorie: Student, Onderzoek

6 nov 2017  Instroom bij Industrial Design zal halveren in 2018

Als de TU/e-faculteit Industrial Design dit jaar al een numerus fixus had ingevoerd, had men bijna de helft van de studiekiezers de deur moeten wijzen. Dit jaar stroomden namelijk nog 232 eerstejaars in, komend jaar zullen dat er nog maar 120...lees meer »

Categorie: Student

Artikel 11 tot 20 van 3394