Student

choose language

15 sep 2017  TU/e innovation Space met veel ambitie van start

De TU/e innovation Space die gistermiddag officieel werd geopend, moet de aanjager worden bij de verdere ontwikkeling van het hands-on onderwijs aan de TU/e. Studenten gaan er in samenwerking met docenten, onderzoekers en industrie werken aan...lees meer »

Categorie: Onderzoek, Student, Campus

15 sep 2017  Kamer over ov-boetes studenten: ‘Dit gaat alle perken te buiten’

De een is woest, de ander noemt het schokkend. Zo reageren Kamerleden op de onthulling dat ov-bedrijven eerst hun belofte braken en nu tientallen miljoenen euro’s verdienen aan ov-boetes voor studenten.

lees meer »
Categorie: Student

14 sep 2017  Paintballen op Flux-veld met zestigjarig Japie

Een kleine vierhonderd TU/e'ers mogen op 26 en 27 september de gewapende strijd aanbinden op het Flux-veld. De grasmat wordt deze twee dagen door scheikundige studievereniging Japie omgetoverd tot paintballterrein. De activiteit vormt de...lees meer »

Categorie: Student

14 sep 2017  Corpsballen onder vuur

Niet alleen in Groningen neemt de kritiek op studentverenigingen toe. Ook in het centrum van Amsterdam wordt steeds harder geklaagd over bewoners van dispuutshuizen, die voor veel overlast zouden zorgen.

lees meer »
Categorie: Student

13 sep 2017  ‘Terugkeer van de basisbeurs mogelijk’

Er liggen plannen op de formatietafel om de basisbeurs - al dan niet in een andere vorm - opnieuw in te voeren. Dat meldde de Telegraaf dinsdag. Een akkoord is er nog niet.

lees meer »
Categorie: Student, Uit Den Haag

13 sep 2017  Waarom ov-bedrijven tientallen miljoenen winst maken op vergeetachtige studenten

De vervoersbedrijven braken een belofte - en daar zijn ze rijkelijk voor beloond. Ze maken tientallen miljoenen euro’s winst op boetes voor studenten die hun reisrecht vergeten stop te zetten. Hoe kon dat gebeuren?

lees meer »
Categorie: Student

13 sep 2017  Ov-studentenkaart: kassa rinkelt voor vervoersbedrijven

De vervoersbedrijven maken al jaren tientallen miljoenen euro’s winst op ov-boetes die studenten betalen. Ze braken hun belofte dat die boetes zouden verdwijnen met de komst van de ov-chipkaart.

lees meer »
Categorie: Student

11 sep 2017  Thuisteam steelt SensUs-show

Het Eindhovense team T.E.S.T. is als grote winnaar uit de bus gekomen van de SensUs-competitie die afgelopen vrijdag en zaterdag plaatsvond aan de TU/e. Het thuisteam won in drie van de vier categorieën: ‘analytical performance’, ‘translational...lees meer »

Categorie: Onderzoek, Student

11 sep 2017  Vindicat in opspraak om roerige avond in restaurant

Gooien met glas, een wc-deur slopen… Een bezoek van Vindicat-studenten aan een sushirestaurant is uit de hand gelopen, meldt het Groningse weblog Sikkom. Maar het restaurant sust de commotie.

lees meer »
Categorie: Student

8 sep 2017  Het mysterie van de picknickpiramide

'Studenten Bouwkunde, je kunt ze ook geen nachtje alleen laten', twitterde journalist Bart Brouwers dinsdagochtend. Bijgevoegd een zonnige foto van een vierlaags piramide van de bekende kanariegele TU/e-picknicktafels. 'Wíe?' en vooral: 'Hóe...lees meer »

Categorie: Student

Artikel 11 tot 20 van 3317