Student

choose language

15 nov 2017  ‘Stop uitbuiting door huisjesmelkers’

Huisjesmelkers moeten harder worden aangepakt, vinden de wethouders van twaalf studentensteden. Ze kunnen structureel te veel huur vragen en komen daarmee weg omdat er geen boete op staat.

lees meer »
Categorie: Student, Uit Den Haag

8 nov 2017  Vijf miljoen voor vrouwelijke profs: net geen chantage

Honderd vrouwelijke hoogleraren extra moeten de Nederlandse universiteiten dit jaar benoemen. Daar is vijf miljoen euro voor gereserveerd. Het blijkt een gehaaid afscheidscadeau van oud-minister Jet Bussemaker.

lees meer »
Categorie: Uit Den Haag

2 nov 2017  Betalen andere universiteiten de overstap van Wageningen?

Wageningen Universiteit heeft in 2018 wellicht miljoenen euro’s meer te besteden als haar onderwijs onder het ministerie van Onderwijs valt. Dat is slecht nieuws voor de andere universiteiten, want die dreigen ervoor op te draaien.

lees meer »
Categorie: Uit Den Haag

23 okt 2017  Hoger onderwijs en wetenschap gaan naar minister Van Engelshoven

D66 heeft Kamerlid Ingrid van Engelshoven naar voren geschoven als minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Arie Slob van de ChristenUnie is de beoogde tweede minister van OCW voor basis- en voortgezet onderwijs.

lees meer »
Categorie: Uit Den Haag

18 okt 2017  Duizenden handtekeningen onder petitie lager collegegeld

Halveer het collegegeld voor alle studenten, zegt de Landelijke Studentenvakbond, en niet alleen voor eerstejaars. Een petitie die daartoe oproept, is intussen ruim 4.800 keer ondertekend.

lees meer »
Categorie: Student, Uit Den Haag

16 okt 2017  Alleen rijke student profiteert van korting op collegegeld

Heel leuk, die korting van duizend euro op het collegegeld van eerstejaars, maar het is een cadeautje voor de rijkere studenten. Wie noodgedwongen veel moet lenen, mag de rekening betalen.

lees meer »
Categorie: Student, Uit Den Haag

10 okt 2017  Regeerakkoord: minder Engels, meer geld voor technische opleidingen

Onder Rutte III gaat de financiering van het hoger onderwijs op de schop: technische opleidingen krijgen meer geld, maar specifieke bedragen worden nog niet genoemd. Ook wil het kabinet Engelstalig onderwijs aan banden leggen.

lees meer »

26 sep 2017  Schending privacy: kabinet blijft achter DUO staan

In de strijd tegen fraude met de basisbeurs mag DUO best reisgegevens van studenten opvragen, vindt minister Bussemaker van Onderwijs. Dat is volgens haar “redelijk en billijk”, antwoordt ze op Kamervragen.

lees meer »
Categorie: Student, Uit Den Haag

22 sep 2017  Omstreden Duisenberg wil kritiek wegnemen

Ik heb nu een andere rol, zegt voormalig VVD-Tweede Kamerlid Pieter Duisenberg tegen zijn critici. Voor het eerst reageert hij op de commotie rond zijn benoeming als voorzitter van universiteitenvereniging VSNU.

lees meer »
Categorie: Uit Den Haag

22 sep 2017  Bussemaker verliest geduld en eist landelijke declaratieregels

Als universiteiten en hogescholen niet snel op de proppen komen met een uniforme regeling over de hoogte van declaraties, wordt die bij wet vastgesteld, dreigt minister Jet Bussemaker.

lees meer »
Categorie: Uit Den Haag

Artikel 1 tot 10 van 474
« eerste « vorige 1 2 3 4 5 6 7 volgende » laatste »