Student

choose language

22 sep 2017  Omstreden Duisenberg wil kritiek wegnemen

Ik heb nu een andere rol, zegt voormalig VVD-Tweede Kamerlid Pieter Duisenberg tegen zijn critici. Voor het eerst reageert hij op de commotie rond zijn benoeming als voorzitter van universiteitenvereniging VSNU.

lees meer »
Categorie: Uit Den Haag

22 sep 2017  Bussemaker verliest geduld en eist landelijke declaratieregels

Als universiteiten en hogescholen niet snel op de proppen komen met een uniforme regeling over de hoogte van declaraties, wordt die bij wet vastgesteld, dreigt minister Jet Bussemaker.

lees meer »
Categorie: Uit Den Haag

21 sep 2017  Inhaalslag nodig voor opleidingscommissies nieuwe stijl

De TU/e moet nog flink wat werk verzetten om de opleidingscommissies de status te geven waarop ze sinds 1 september van dit jaar recht hebben. Nu op die dag het tweede deel van de Wet Versterking Bestuurskracht is ingevoerd, beschikken ze...lees meer »

Categorie: Student, Uit Den Haag

20 sep 2017  Wat merken studenten van 206 miljoen extra?

Volgend jaar krijgen universiteiten en hogescholen voor het eerst extra geld dankzij het afschaffen van de basisbeurs. Het gaat om 206 miljoen euro, blijkt uit de nieuwe Rijksbegroting. Maar hoe zit het ook alweer, wat zien studenten daarvan...lees meer »

Categorie: Student, Uit Den Haag

13 sep 2017  ‘Terugkeer van de basisbeurs mogelijk’

Er liggen plannen op de formatietafel om de basisbeurs - al dan niet in een andere vorm - opnieuw in te voeren. Dat meldde de Telegraaf dinsdag. Een akkoord is er nog niet.

lees meer »
Categorie: Student, Uit Den Haag

1 sep 2017  Studenten spekken spaarrekening met geld van DUO

Onder studenten is lenen zo vanzelfsprekend geworden dat ze er nauwelijks meer over nadenken. En steeds vaker zetten ze het geld op hun spaarrekening, waarschuwt het Nibud.

lees meer »

24 aug 2017  Onderzoek naar doorstroom bachelor-master

GroenLinks wil weten hoe het komt dat steeds meer studenten later aan hun master beginnen. Onderwijsminister Jet Bussemaker kondigt een onderzoek aan.

lees meer »
Categorie: Student, Uit Den Haag

3 jul 2017  Lange wachttijden bij DUO: nog een paar maanden geduld

De telefoon van de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) staat roodgloeiend. Om iemand te spreken te krijgen, moeten studenten soms wel een uur wachten. Dat kan niet, vindt CDA-Kamerlid Harry van der Molen.

lees meer »
Categorie: Student, Uit Den Haag

15 jun 2017  Ontgroeningen: Bussemaker legt bal bij instellingen

Als ontgroeningen uit de hand lopen, moeten hogescholen en universiteiten daar paal en perk aan stellen, vindt demissionair minister Jet Bussemaker. Ze gaat de ontwikkelingen ‘monitoren’.

lees meer »
Categorie: Student, Uit Den Haag

29 mei 2017  Hoe verdelen we de poet?

Het wemelt van de studenten, vooral in technische opleidingen. Universiteiten en hogescholen moeten woekeren met hun geld. Gaat het volgende kabinet de bekostiging aanpassen? Onderwijsminister Jet Bussemaker geeft een schot voor de boeg.

lees meer »
Categorie: Uit Den Haag

Artikel 1 tot 10 van 466
« eerste « vorige 1 2 3 4 5 6 7 volgende » laatste »