Student

choose language

17 nov 2017  Helpt een taaleis wel tegen steenkolengels?

Studenten klagen al jaren steen en been over het Engels van hun docenten. Vooral aan de technische universiteiten valt er veel te verbeteren. Een minimale taaleis voor docenten is er vaak wel, maar niet alle instellingen zijn even streng.

lees meer »
Categorie: Student

17 nov 2017  En hoe is het in Neuchâtel?

Zwitserland staat natuurlijk bekend om zijn neutraliteit, de Alpen en de hoge kosten. Hoewel met name dat laatste zeker waar is (ongeveer twee keer de Nederlandse prijs op zo’n beetje alles), krijg je in het Franstalige Neuchâtel wel waar voor je...lees meer »


17 nov 2017  CLMN| Sex sells

Hoe sexy is jouw tak van de wetenschap? Als je niet weet hoe je dat moet meten, vraag je dan af hoe vaak op TV aantrekkelijke blanke acteurs in witte labjassen jouw vakgebied uitoefenen. Een andere manier van meten, is het tellen van verwonderde...lees meer »


16 nov 2017  Nieuwe studentenbar gaat Hubble heten

Niet dat het een heel groot geheim was, maar woensdagavond is officieel de nieuwe naam bekendgemaakt van de bar in oprichting in Luna. 'Hubble' zal de door studenten gerunde horecavoorziening heten, naar de bekende ruimtetelescoop. Team Bar...lees meer »

Categorie: Student, Campus

16 nov 2017  “Mensen moeten zich blijven bijtanken met kennis”

Uber, Netflix en Airbnb veranderden in sneltreinvaart de taxi-, film- en hotelwereld, maar op het onderwijs heeft de digitalisering een veel beperkter effect. Volgens Anant Agarwal, CEO van open source leerplatform edX, moet dat snel veranderen,...lees meer »

Categorie: Student, Campus

16 nov 2017  Special Diversiteit | Een thuis ver van huis

Ver van huis wonen in Aurora driehonderd internationale studenten (en in Luna nog eens meer dan vierhonderd). Ze hebben huis en haard verlaten voor een studie in Nederland, aan de TU/e. Wat missen ze? (spoiler-alert: familieleden en huisdieren)....lees meer »

Categorie: Student, Campus

15 nov 2017  Sportende studenten geëerd tijdens Sportgala

Voor de vijftiende keer reikte de Eindhovense Studenten Sport Federatie dinsdagavond de prijzen uit voor de beste sportende studenten. Behalve de beste mannelijke en vrouwelijke sporter werden ook het beste sportteam en de vereniging met de meest...lees meer »

Categorie: Student

15 nov 2017  ‘Stop uitbuiting door huisjesmelkers’

Huisjesmelkers moeten harder worden aangepakt, vinden de wethouders van twaalf studentensteden. Ze kunnen structureel te veel huur vragen en komen daarmee weg omdat er geen boete op staat.

lees meer »
Categorie: Student, Uit Den Haag

15 nov 2017  TU/e maakt stevige duikeling in Keuzegids

De kwaliteit van het onderwijs lijkt een deuk te hebben opgelopen aan de TU/e. In de nieuwe Keuzegids Universiteiten duikelt de Eindhovense universiteit van een derde plaats in de overall ranking van vorig jaar naar een zevende plek nu....lees meer »

Categorie: Student, Campus

14 nov 2017  Buitenlandse alumni blijven het liefst in Randstad

Het aantal internationale studenten in het hoger onderwijs verdubbelde in tien jaar tijd van 41.000 naar 81.000. Als ze na hun opleiding in Nederland blijven, kiezen ze vooral voor de Randstad, blijkt uit nieuwe cijfers.

lees meer »
Categorie: Student

Artikel 1 tot 10 van 3394
« eerste « vorige 1 2 3 4 5 6 7 volgende » laatste »