Student

choose language

21 sep 2017  Inhaalslag nodig voor opleidingscommissies nieuwe stijl

De TU/e moet nog flink wat werk verzetten om de opleidingscommissies de status te geven waarop ze sinds 1 september van dit jaar recht hebben. Nu op die dag het tweede deel van de Wet Versterking Bestuurskracht is ingevoerd, beschikken ze...lees meer »

Categorie: Student, Uit Den Haag

21 sep 2017  Vliegen op de campus

Alleen al in de Verenigde Staten vliegen inmiddels meer dan een miljoen onbemande luchtvaartuigen rond, beter bekend als ‘drones’. Niet alleen technologisch, maar ook vanuit het oogpunt van veiligheid en privacy een interessante ontwikkeling,...lees meer »

Categorie: Student

20 sep 2017  Vindicat niet vervolgd na avond in sushirestaurant

Het Openbaar Ministerie heeft besloten geen strafrechtelijk onderzoek in te stellen naar het vermeende wangedrag van de Groningse studentenvereniging Vindicat in een sushirestaurant.

lees meer »
Categorie: Student

20 sep 2017  Motivatie Solar Team Eindhoven ‘sky high’ na tegenslag

Solar Team Eindhoven hoopt, ondanks aanvankelijke tegenslag in Australië, te “gaan knallen” tijdens de Bridgestone World Solar Challenge, die 8 oktober van start gaat. De TU/e-studenten kregen pas gisteren hun zonnewagen en vanochtend hun accu...lees meer »


20 sep 2017  Wat merken studenten van 206 miljoen extra?

Volgend jaar krijgen universiteiten en hogescholen voor het eerst extra geld dankzij het afschaffen van de basisbeurs. Het gaat om 206 miljoen euro, blijkt uit de nieuwe Rijksbegroting. Maar hoe zit het ook alweer, wat zien studenten daarvan...lees meer »

Categorie: Student, Uit Den Haag

19 sep 2017  Deadline voor SSRE, club zoekt tijdelijk onderkomen

SSRE moet uiterlijk 1 oktober de Bunker uit en is hard op zoek naar een tijdelijk onderkomen. De verbouwing van het nieuwe pand van de club laat, volgens de studenten door tegenslag op tegenslag, namelijk nog altijd op zich wachten. SSRE hoopt...lees meer »

Categorie: Student

19 sep 2017  “Zeker zeven procent studenten wordt gepest”

Er moet meer aandacht komen voor pesten in het hoger onderwijs, zegt de Belgische pestdeskundige Gie Deboutte. Hogescholen en universiteiten hebben volgens hem een “blinde vlek”, vooral voor online pesten.

lees meer »
Categorie: Student

19 sep 2017  U-raad trekt aan de bel over problemen met ict-systemen

De ict-systemen die op 13 maart van dit jaar werden ingevoerd ter ondersteuning van het onderwijsproces, zoals Osiris en Canvas, kampen met aanzienlijke problemen. De universiteitsraad maakt zich zorgen en collegelid Jo van Ham bekende gisteren...lees meer »

Categorie: Student, Campus

18 sep 2017  Noche de Tuna minder druk, wel gezellig

De Noche de Tuna, een mini-festival met Spaanstalige muziekgroepen, was minder druk bezocht dan de Eindhovense organisatoren van tevoren had gehoopt. Dat kwam onder meer doordat herkansingen voor tentamens in Spanje in hetzelfde weekend vielen,...lees meer »

Categorie: Student

15 sep 2017  Het wereldnieuws van een jaar in 152 foto’s

Meer dan 80.000 foto’s van het wereldnieuws van afgelopen jaar zijn ingezonden voor de World Press Photo. De jury koos er 152 uit als prijswinnaars en de expositie die daarvan is gemaakt trekt, zoals ieder jaar, rond over honderd plekken op de...lees meer »

Categorie: Student, Campus

Artikel 1 tot 10 van 3317
« eerste « vorige 1 2 3 4 5 6 7 volgende » laatste »