Student

choose language

22 sep 2017  Hoe overleef ik natuurgeweld?

Ook een themanummer van Cursor kan niet zonder wetenschap en techniek. Al voordat Harvey en Irma op de radar verschenen, kozen we voor een artikel over natuurkrachten. Hoe kunnen we het best omgaan met bedreigende natuurverschijnselen als...

Categorie: Onderzoek

21 sep 2017  Promovendus blaast nieuw leven in wiskundig vakgebied

Wiskundige en TU/e-promovendus Jorn van der Pol laat een onuitwisbare indruk achter in het wiskundige vakgebied dat gaat over zogeheten matroïden. In zijn promotieonderzoek kwam hij tot een aantal nieuwe, slimme technieken waarmee hij...lees meer »

Categorie: Onderzoek

15 sep 2017  Ig Nobelprijs: “Katten zijn een soort vloeistof”

Katten zijn een soort vloeistof, didgeridoo spelen helpt tegen snurken en afkeer van kaas kun je op een hersenscan terugzien. De jaarlijkse Ig Nobelprijzen zijn vannacht weer uitgereikt.

lees meer »
Categorie: Onderzoek

15 sep 2017  TU/e innovation Space met veel ambitie van start

De TU/e innovation Space die gistermiddag officieel werd geopend, moet de aanjager worden bij de verdere ontwikkeling van het hands-on onderwijs aan de TU/e. Studenten gaan er in samenwerking met docenten, onderzoekers en industrie werken aan...lees meer »

Categorie: Onderzoek, Student, Campus

14 sep 2017  Hoogleraar waarschuwt voor 'duistere kant' quantumcomputers

De veiligheid van ons internet loopt groot gevaar door de komst van quantumcomputers. Onderzoekers bevinden zich in een race tegen de klok om nieuwe cryptografietechnieken op tijd gereed te hebben, voordat de quantumcomputer een feit is. Dat...lees meer »

Categorie: Onderzoek

13 sep 2017  Spinozapremie krijgt evenknie voor toegepast onderzoek

Vanaf volgend jaar maken wetenschappers kans op de Stevinpremie voor toegepast onderzoek. Net als de Spinozapremie is de nieuwe prijs 2,5 miljoen euro waard.

lees meer »
Categorie: Onderzoek

11 sep 2017  Thuisteam steelt SensUs-show

Het Eindhovense team T.E.S.T. is als grote winnaar uit de bus gekomen van de SensUs-competitie die afgelopen vrijdag en zaterdag plaatsvond aan de TU/e. Het thuisteam won in drie van de vier categorieën: ‘analytical performance’, ‘translational...lees meer »

Categorie: Onderzoek, Student

11 sep 2017  ‘Basisbudget voor wetenschappers is werkbaar’

De competitie om onderzoeksbeurzen is moordend en kent vele verliezers. TU/e-onderzoeker Krist Vaesen (Philosphy & Ethics) stelt daarom voor het onderzoeksgeld gelijkmatiger te verdelen. Een soort ‘basisbudget’ voor alle gekwalificeerde...lees meer »

Categorie: Onderzoek

8 sep 2017  Starting Grants voor medische beeldvorming en glasvezeltechnologie

TU/e-onderzoekers Richard Lopata (BMT) en Alex Alvarado (EE) krijgen beiden een Starting Grant van de European Research Council. Lopata gaat daarmee werken aan een nieuwe medische beeldvormingstechniek op basis van een duo-echoscanner, voor...lees meer »

Categorie: Onderzoek

7 sep 2017  TU/e en UU brengen prestaties zonnepanelen in kaart

Ongeveer twee miljoen zonnepanelen werden in 2016 in Nederland geïnstalleerd, goed voor 525 megawattpiek aan vermogen. Leveren al die zonnepanelen wel op wat vooraf berekend is? De TU/e en Universiteit Utrecht gaan hier samen met...lees meer »

Categorie: Onderzoek

Artikel 1 tot 10 van 1329
« eerste « vorige 1 2 3 4 5 6 7 volgende » laatste »