Student

choose language

19 sep 2017  Deadline voor SSRE, club zoekt tijdelijk onderkomen

SSRE moet uiterlijk 1 oktober de Bunker uit en is hard op zoek naar een tijdelijk onderkomen. De verbouwing van het nieuwe pand van de club laat, volgens de studenten door tegenslag op tegenslag, namelijk nog altijd op zich wachten. SSRE hoopt...lees meer »

Categorie: Student

19 sep 2017  “Zeker zeven procent studenten wordt gepest”

Er moet meer aandacht komen voor pesten in het hoger onderwijs, zegt de Belgische pestdeskundige Gie Deboutte. Hogescholen en universiteiten hebben volgens hem een “blinde vlek”, vooral voor online pesten.

lees meer »
Categorie: Student

19 sep 2017  U-raad trekt aan de bel over problemen met ict-systemen

De ict-systemen die op 13 maart van dit jaar werden ingevoerd ter ondersteuning van het onderwijsproces, zoals Osiris en Canvas, kampen met aanzienlijke problemen. De universiteitsraad maakt zich zorgen en collegelid Jo van Ham bekende gisteren...lees meer »

Categorie: Student, Campus

18 sep 2017  Noche de Tuna minder druk, wel gezellig

De Noche de Tuna, een mini-festival met Spaanstalige muziekgroepen, was minder druk bezocht dan de Eindhovense organisatoren van tevoren had gehoopt. Dat kwam onder meer doordat herkansingen voor tentamens in Spanje in hetzelfde weekend vielen,...lees meer »

Categorie: Student

15 sep 2017  Het wereldnieuws van een jaar in 152 foto’s

Meer dan 80.000 foto’s van het wereldnieuws van afgelopen jaar zijn ingezonden voor de World Press Photo. De jury koos er 152 uit als prijswinnaars en de expositie die daarvan is gemaakt trekt, zoals ieder jaar, rond over honderd plekken op de...lees meer »

Categorie: Student, Campus

15 sep 2017  TU/e innovation Space met veel ambitie van start

De TU/e innovation Space die gistermiddag officieel werd geopend, moet de aanjager worden bij de verdere ontwikkeling van het hands-on onderwijs aan de TU/e. Studenten gaan er in samenwerking met docenten, onderzoekers en industrie werken aan...lees meer »

Categorie: Onderzoek, Student, Campus

15 sep 2017  Kamer over ov-boetes studenten: ‘Dit gaat alle perken te buiten’

De een is woest, de ander noemt het schokkend. Zo reageren Kamerleden op de onthulling dat ov-bedrijven eerst hun belofte braken en nu tientallen miljoenen euro’s verdienen aan ov-boetes voor studenten.

lees meer »
Categorie: Student

14 sep 2017  Paintballen op Flux-veld met zestigjarig Japie

Een kleine vierhonderd TU/e'ers mogen op 26 en 27 september de gewapende strijd aanbinden op het Flux-veld. De grasmat wordt deze twee dagen door scheikundige studievereniging Japie omgetoverd tot paintballterrein. De activiteit vormt de...lees meer »

Categorie: Student

14 sep 2017  Corpsballen onder vuur

Niet alleen in Groningen neemt de kritiek op studentverenigingen toe. Ook in het centrum van Amsterdam wordt steeds harder geklaagd over bewoners van dispuutshuizen, die voor veel overlast zouden zorgen.

lees meer »
Categorie: Student

13 sep 2017  ‘Terugkeer van de basisbeurs mogelijk’

Er liggen plannen op de formatietafel om de basisbeurs - al dan niet in een andere vorm - opnieuw in te voeren. Dat meldde de Telegraaf dinsdag. Een akkoord is er nog niet.

lees meer »
Categorie: Student, Uit Den Haag

Artikel 1 tot 10 van 3312
« eerste « vorige 1 2 3 4 5 6 7 volgende » laatste »