Campus

choose language

16 mei 2017  Bussemaker blijft erbij: studentenstops bij TU’s niet erg

Demissionair minister Jet Bussemaker hield gisteren in Nieuwsuur voet bij stuk: een studentenstop bij de TU's is niet erg, mits tijdelijk. De lobby van de TU’s is sterk, zei ze, waardoor problemen bij andere opleidingen nu onderbelicht blijven....lees meer »

Categorie: Student, Campus

16 mei 2017  Dit jaar ook master-intro, aparte internationale intro afgeschaft

Dit jaar kent de TU/e ook een intro voor masterstudenten, de Master Kick-off. Bovendien is er geen aparte introweek meer voor internationale studenten; zij doen mee aan de bachelor- of master-intro. Het programma van de bachelor-intro is op...lees meer »

Categorie: Student, Campus

15 mei 2017  Eén verdacht geval aan TU/e door ‘WannaCry’

Aan de TU/e is dit weekend één “verdacht geval” geregistreerd dat mogelijk verband houdt met de wereldwijde ransomware-aanval met WannaCry. Volgens ICT Services is deze laptop, in gebruik door een onderzoeker, direct afgesloten van het netwerk en...lees meer »

Categorie: Campus

15 mei 2017  Dean Jan Fransoo verlaat eind 2017 de TU/e

Hoogleraar Jan Fransoo, sinds 2013 dean van de Graduate School van de TU/e, stapt per 1 januari 2018 over naar de Kühne Logistics University in Hamburg, Duitsland. De KLU is een private universiteit die zich richt op logistiek en management.

lees meer »
Categorie: Student, Campus

12 mei 2017  Borreltocht sluit af bij Plugged-festival

Bijna zeshonderd studenten deden gisteren mee aan de traditionele Borreltocht die de studievereniging van Biomedische Technologie, Protagoras, ieder voorjaar organiseert. De deelnemers konden na acht ‘borrels’ verder feesten bij Plugged Festival,...lees meer »

Categorie: Campus, Student

12 mei 2017  Zonder extra geld dreigen meer studentenstops aan de TU/e

De TU/e verwacht voor komend collegejaar een groei van minstens zeven procent in de bachelorinstroom. Reden voor collegevoorzitter Jan Mengelers om zijn zorgen per brief te uiten naar de minister. Er moet geld uit Den Haag komen, want anders...lees meer »

Categorie: Campus, Student

11 mei 2017  Computervereniging Stack niet mee naar de Plint

Computervereniging Stack gaat binnenkort, net als de andere verenigingen, uit de Bunker. Ze gaat niet over naar de binnenstad of naar de Plint in Luna op de campus, zoals de meeste andere verenigingen, maar zoekt samenwerking met een andere...lees meer »

Categorie: Student, Campus

10 mei 2017  Elf procent meer vooraanmeldingen bij universiteiten

De vooraanmeldingen bij universitaire bacheloropleidingen liggen elf procent hoger dan vorig jaar om deze tijd. Vooral het hoge aantal internationale studenten valt op. Vanwege enige complicerende factoren bij de inschrijving, is het nog even...lees meer »

Categorie: Student, Campus

9 mei 2017  TU/e-professor meters groot in graffiti vereeuwigd

Zijn smoel terugzien in de media, van ochtendkrant tot kijkbuis, daar is Maarten Steinbuch inmiddels wel aan gewend. Maar vereeuwigd worden in graffiti - dat was nieuw voor de TU/e-hoogleraar Werktuigbouwkunde. Het immense portret siert een van...lees meer »

Categorie: Campus

9 mei 2017  Common Room: koken met alarm

Tijdens het bakken van een ui met paprika bezoek krijgen van geagiteerde beveiligers die denken dat er brand is - dat is niet de bedoeling. Het overkwam een lid van Cosmos, de vereniging voor internationale studenten. De rookmelder in de Common...lees meer »

Categorie: Student, Campus

Artikel 61 tot 70 van 1544