Campus

choose language

7 jul 2017  Krapte dreigt in de togakamer

Doordat de instroom van nieuwe hoogleraren de afgelopen jaren stevig is toegenomen, wordt het voor de beheerder van de togakamer steeds belangrijker om te weten welke emeriti hoogleraren nog actief zijn. Anders kan over een jaar of twee krapte...lees meer »

Categorie: Campus

5 jul 2017  TU/e'ers kunnen nu ook duurzame Fairphone kiezen

Sinds kort is het voor medewerkers die recht hebben op een werkmobieltje, ook mogelijk voor een Fairphone te kiezen. Vrijdag 7 juli reikt collegelid Jo van Ham het eerste exemplaar uit van deze duurzame modulaire smartphone. Het initiatief is...lees meer »

Categorie: Campus

5 jul 2017  Bussemaker: onderwijsmedia worden niet gecensureerd

Minister Bussemaker ziet geen aanleiding om onderzoek te doen naar de onafhankelijkheid bij media van hogescholen en universiteiten. Ook het wettelijk waarborgen van die onafhankelijkheid is volgens haar niet nodig.

lees meer »
Categorie: Campus

4 jul 2017  Campusgebruikers in beeld

Met tape verwerkt in roosters, maquettes aan het plafond, een campusplattegrond op de vloer en een kaart van Eindhoven hebben elf studenten Bouwkunde een tentoonstelling opgezet in Plaza Vertigo. De bezoekers krijgen op die manier informatie over...lees meer »

Categorie: Student, Onderzoek, Campus

3 jul 2017  TU/e weer actief tijdens Weekend van de Wetenschap

De Zaale op het TU/e-terrein wordt tijdens het Weekend van de Wetenschap, op zondag 8 oktober, omgetoverd tot een wetenschapscorridor tussen het Auditorium en DIFFER. Daarmee doet de TU/e voor het eerst in zes jaar weer mee aan het landelijke...lees meer »

Categorie: Campus

30 jun 2017  Japie zoekt borrelruimte

Het is nog onduidelijk waar de borrelruimte van Scheikundige Technologie terecht komt. De Faculteits Ontmoetingsruimte Technologie (F.O.R.T) van studievereniging T.S.V. ‘Jan Pieter Minckelers’ (Japie) is hard op zoek naar een nieuwe plek. Zij...lees meer »

Categorie: Student, Campus

28 jun 2017  TU/e hoopt op meer ‘happy losers’ met iLost

Je jas verloren na een borrel van je studievereniging? Een sleutelbos gevonden op ‘t toilet? De TU/e hoopt kwijtgeraakte items en hun eigenaars voortaan vlotter te herenigen via iLost. Gebouwrecepties registreren afgegeven gevonden voorwerpen...lees meer »

Categorie: Campus

27 jun 2017  Gender event: “Eyeopener voor wie niet in de zaal zit”

Het klinkt paradoxaal, maar de bijeenkomst over genderdiversiteit had vooral de ogen van degenen die er níet waren, kunnen openen. De Utrechtse hoogleraar Naomi Ellemers hield dinsdagochtend een lezing over haar onderzoek naar gendervooroordelen....lees meer »

Categorie: Campus, Onderzoek

27 jun 2017  Living on campus | “Ik moest erg wennen aan het eten hier”

De Italiaanse Gianmarco Venditti (28) zit in het eerste jaar van zijn promotietraject aan de faculteit Technische Natuurkunde. Hij woont nog niet zo lang in Aurora, sinds 1 mei, maar het bevalt hem goed. Hij is helemaal in z’n nopjes met de...lees meer »


26 jun 2017  Kookworkshop sluit academisch jaar lekker af

Groentespies op een bedje van couscous met daarbij vis en gehakt van de barbecue. Kortom, lekker eten tijdens de kookworkshop die dit jaar het academisch jaar afsloot. Chefkok Frank Wirl van De Zwarte Doos leerde zijn aspirant-koks op vrijdag 23...lees meer »

Categorie: Campus

Artikel 61 tot 70 van 1576