Campus

choose language

6 jun 2017  Muziek op de Dommel in Spaanse sferen

Je kon luisteren naar een symfonieorkest of een enkele pianist én naar het stromen van een rivier. Naar een kamerkoor én het ruisen van de wind. Je kon kijken naar sopraan Anna Emelianova én naar spelende kinderen of liefkozende volwassenen....lees meer »

Categorie: Campus

2 jun 2017  Deelnemers TU/e Contest krijgen lof voor gedegen voorbereiding

Van een compact systeem om op een veilige manier je jas op te kunnen hangen tot de eerste aanzet van een revolutie in de procestechnologie. De plannen en prototypes die gisteren tijdens de derde editie van de TU/e Contest werden gepresenteerd,...lees meer »

Categorie: Student, Campus

1 jun 2017  Vijfduizendste promovendus, maar eerste Turkmeen

De Turkmeen Sultan Jumayev, die promoveert bij Electrical Engineering, is vanmiddag degene die de boeken ingaat als de vijfduizendste promovendus van de TU/e. Na de verdediging van zijn proefschrift, wordt hem namens de universiteit een cadeau...lees meer »

Categorie: Onderzoek, Campus

1 jun 2017  Proefdraaien voor de decentrale selectie

De opleiding Technische Bedrijfskunde is verspreid over acht dagen aan het proefdraaien voor de decentrale selectie die mogelijk voor het collegejaar 2018-2019 van kracht wordt. Voor vier opleidingen heeft de TU/e dan een studentenstop...lees meer »

Categorie: Student, Campus

23 mei 2017  TU/e start pilot met collegegeld betalen in tien termijnen

Aan de TU/e start komend jaar een pilot waarbij het voor studenten mogelijk wordt het collegegeld in tien termijnen te betalen. Op verzoek van de universiteitsraad heeft het College van Bestuur het Onderwijs en Studenten Service Centrum opdracht...lees meer »

Categorie: Student, Campus

23 mei 2017  Student Shop moet ‘hokken’ met Notebook Service Centrum

De Student Shop in MetaForum trekt in bij het Notebook Service Centrum, een paar meter verderop op dezelfde verdieping. Dat heeft het College van Bestuur besloten. Het voortbestaan van de balie voor studentbenodigdheden, die moet plaatsmaken voor...lees meer »

Categorie: Campus, Student

22 mei 2017  Living on campus | “Iedereen hier is zo aardig en spraakzaam”

Jenna Nikkarinen (22), tweedejaars studente International Business and Management aan Fontys Hogescholen, woont graag in Eindhoven. Sterker nog, ze denkt erover in Eindhoven te blijven en Nederlands te gaan leren na haar studie. Want Eindhoven...lees meer »


19 mei 2017  SustainaBul opnieuw naar Wageningen Universiteit

Voor de vijfde keer op rij is de Wageningen Universiteit uitgeroepen tot de meest duurzame hogeronderwijsinstelling van Nederland, op de voet gevolgd door de TU/e. Voor de renovatie van het Hoofdgebouw ontvangt de TU/e de prijs voor het 'meest...lees meer »

Categorie: Student, Campus, Onderzoek

19 mei 2017  Tachos en TAU triomferen bij Huizen & Disputenrace

De deelnemers aan de Huizen & Disputenrace hadden het woensdagavond getroffen met het mooie weer. Vijftig ploegen met voor een groot deel onervaren roeiers raceten over een afstand van 250 meter naar de eindstreep op het Eindhovens Kanaal....lees meer »

Categorie: Student, Campus

16 mei 2017  CvB wil 12-uurs-rooster invoeren

Het College van Bestuur zou met ingang van het derde kwartiel van komend collegejaar een 12-uurs-rooster willen invoeren. De sterke groei van het aantal studenten maakt dit volgens rector Frank Baaijens noodzakelijk. “Met het huidige...lees meer »

Categorie: Student, Campus

Artikel 51 tot 60 van 1544