Campus

choose language

22 aug 2017  Intro '17 | Dinsdagavond, barbecueavond

Gigantische aantallen worsten, kipspiesjes, hamburgers en megabakken salade en sausjes heeft de studievereniging van Wiskunde & Informatica, GEWIS, aangeschaft voor dinsdagavond. Zij organiseerde een barbecue voor vijfhonderd personen. Dan...lees meer »

Categorie: Intro 2017, Campus

22 aug 2017  Intro ’17 | Facts and figures

Hoeveel introkids lopen er rond? Hoe is dat in vergelijking tot vorig jaar? Hoe lang hebben we al een Intro aan de TU/e? Hoeveel intro-ouders zijn er? Voor alle cijfer-fetisjisten en andere geïnteresseerden zetten we enkele 'facts and figures' op...lees meer »


21 aug 2017  Intro '17 | Opening met vermakelijke bespiegeling op Nederland

Ooit gerealiseerd dat de namen Freek, Taco en Joke in het Engels best vreemd klinken? Stand-up comedian Greg Shapiro wél. Deze en andere bespiegelingen hield hij de meer dan tweeduizend introkids voor die zijn grappen in het zonnetje op het...lees meer »


21 aug 2017  Tweede Spar-vestiging groter en alle dagen open

Aanzienlijk groter en alle dagen geopend. Met die twee aspecten onderscheidt de tweede vestiging van Spar University, in Luna, zich van het al bestaande filiaal in Flux. Deze ochtend gingen de deuren open en binnenkort kunnen studenten die...lees meer »

Categorie: Student, Campus

20 jul 2017  De Plint niet klaar voor Intro

De oplevering van diverse ruimtes in De Plint – de onderste drie verdiepingen van woontoren Luna (het voormalige Potentiaal) heeft vertraging opgelopen door de vondst van asbest. Hierdoor kunnen de cultuurverenigingen zich de komende Intro nog...lees meer »

Categorie: Student, Campus

14 jul 2017  Hoog aantal tijdelijke contracten TU/e-medewerkers verklaard

Meer dan de helft van de TU/e-werknemers heeft een tijdelijk contract. Dat is meer dan bij andere universiteiten. Zo blijkt uit cijfers over 2016. Maar hoe komt dat? Aan de TU/e blijken veel promovendi en ontwerpers-in-opleiding te werken. Dat...lees meer »

Categorie: Onderzoek, Campus

12 jul 2017  Living on campus | Alleen wonen, is dat niet eng?

"Er zijn studenten die nooit zullen ervaren hoe het is om op zichzelf te wonen - om alleen te zijn", zegt Maria, terugkijkend op haar eigen 'reis' van Amsterdam naar Eindhoven. Maria Scholten (21), bachelorstudente Psychology and...lees meer »


12 jul 2017  Cursor sluit papieren tijdperk af met specials

De Cursorredactie maakt in het najaar nog vier speciale papieren edities en verschijnt dan vanaf begin 2018 volledig online. De laatste ‘reguliere’ Cursor op papier verscheen op 29 juni. De vernieuwde site biedt straks onder meer ruimte aan...lees meer »

Categorie: Campus

7 jul 2017  Verkeersplein De Zaale wordt kruispunt

Het verkeersplein bij De Zaale en het Eeuwsel op de campus, dat geregeld wordt aangezien voor rotonde, wordt een duidelijke kruising. Hiermee moet een einde komen aan de onduidelijkheid over de voorrangssituatie op die plek. De aanleg van...lees meer »

Categorie: Campus

7 jul 2017  Meer dan de helft van de TU/e-werknemers heeft tijdelijk contract

Meer dan de helft van de TU/e-werknemers heeft een tijdelijk contract. Dat is veruit het meest in vergelijking tot andere universiteiten. Het betreft vooral de promovendi en ontwerpers-in-opleiding. Het is de afgelopen twee jaar ook nog iets...lees meer »

Categorie: Campus

Artikel 51 tot 60 van 1576