Campus

choose language

5 sep 2017  D66-voorman Pechtold zegt de TU’s niets concreets toe

D66-voorman Alexander Pechtold vindt niet dat de TU’s gestraft moeten worden voor hun succes bij de instroom, maar vertelde bij de opening van het academisch jaar aan de TU/e niet in welke vorm ze dan beloond zouden moeten worden. Rector Frank...lees meer »

Categorie: Student, Campus

4 sep 2017  Protest tegen werkdruk bij universiteiten

Er moet iets gebeuren aan de hoge werkdruk bij universiteiten, waarschuwen vakbonden VAWO en FNV bij de opening van het academische jaar. “Overwerk is eerder regel dan uitzondering.”

lees meer »
Categorie: Campus

1 sep 2017  “Is er hier ook curling?”

De nieuwe masterstudenten worden soms verrast door de uiteenlopende cultuur- en sportverenigingen die de TU/e kent. Want wie verwacht er nu een klimvereniging in zo'n plat land als Nederland? De organisatie krijgt op haar beurt ook verrassende...lees meer »


30 aug 2017  Industrial Design vindt nieuwe decaan in Lin-Lin Chen

Lin-Lin Chen, TU/e-hoogleraar Design Innovation Strategy, wordt per 1 maart 2018 decaan van de faculteit Industrial Design. De Taiwanese is nu al opleidingsdirecteur van de masteropleiding Industrial Design.

lees meer »
Categorie: Campus

28 aug 2017  TU/e-medewerkster bij 100 meest inspirerende gehandicapten

TU/e-medewerkster Pia Hendriks is genomineerd voor de Gouden Venus van Milo, de award voor de meest inspirerende gehandicapte van Nederland. De Eindhovense, via Ergon werkzaam bij het Informatie Expertise Centrum, streeft op uiteenlopende...lees meer »

Categorie: Campus

25 aug 2017  Intro '17 | Jumping jacks, push-ups en burpees

Je hebt amper geslapen en hebt een kater. Wat te doen? Tuurlijk joh, lekker bewegen! En dat werd dan ook massaal gedaan op het Flux-veld, waar introkids en begeleiders push-ups, jumping jacks en burpees uitvoerden. Nu ja, in elk geval een poging...lees meer »


25 aug 2017  Intro '17 | Bodempje leggen en dan feesten!

Kennismaken met je studiegenoten. Uiteraard. De uni leren kennen. Logisch. Workshops volgen, ook nuttig. Maar hey, vlak het belang van eten en feesten niet uit. En daar zijn jullie, introgangers, ook goed in – tot in de kleine uurtjes.

lees meer »
Categorie: Student, Campus

24 aug 2017  Intro ’17 | Bandplakken voor beginners

Hoe plak je een band? En welke onderdelen zitten op een fiets? De workshop van internationale vereniging Cosmos trekt niet alleen internationale studenten die net kunnen fietsen, maar ook studenten die het geluk hebben gehad dat ze nooit eerder...lees meer »


24 aug 2017  Intro '17 | In en uit balans

“Hey, kijk uit, zo raak ik ook uit balans”, roept de ene Introkid bungelend aan een touw over de Dommel naar de andere Introkid op de andere kant van het touw die zijn evenwicht maar niet kan bewaren. Iets later ziet die het Dommelwater dan ook...lees meer »


24 aug 2017  Intro '17 | Origineel overnachten

Zonder zicht te hebben op alle slaapplekken, durven we wel te stellen dat Tom Siebelt en Sjors Cornielje de meest originele plek om te pitten hebben deze week. Met hun tot camper omgebouwde brandweerauto vertoeven ze de hele week op het...lees meer »


Artikel 41 tot 50 van 1576