Campus

choose language

16 jun 2017  CLMN UR | De tijd zal het leren

Enkele weken terug verscheen op de site van Cursor een nieuwsbericht dat veel stof deed opwaaien. Het College van Bestuur wil in het derde kwartiel van komend collegejaar het collegerooster compleet omgooien: van een 10-uurs rooster naar een...lees meer »


15 jun 2017  Eén milieuvergunning voor het hele TU/e-terrein

Voor het gehele TU/e-terrein kan straks met één milieuvergunning worden gewerkt. De oprichting van de Coöperatieve Vereniging Milieu TU/e Campus maakt dat mogelijk. Dat bespaart zowel de gemeente als de universiteit een hoop rompslomp en tijd....lees meer »

Categorie: Onderzoek, Campus

14 jun 2017  Kinderdagverblijf in Luna opent begin september

Korein Kinderplein hoopt op 4 september de deuren van zijn nieuwe stek op het TU/e-terrein te openen. Het kinderdagverblijf, voorheen bekend als de TUimelaar, verruilt zijn jarenlange onderkomen achter het Paviljoen dan voor de begane grond van...lees meer »

Categorie: Campus

13 jun 2017  Werkdruk? “Als het maar bespreekbaar wordt”

De werkdruk aan universiteiten is enorm hoog, vinden veel medewerkers. Maar wie kan daar iets aan veranderen: de wetenschappers zelf, hun werkgevers of de politiek? Daarover hield vakbond FNV maandag een debat.

lees meer »
Categorie: Onderzoek, Campus

13 jun 2017  Dienstfietsen moeten TU/e-medewerker uit de auto halen

De TU/e heeft zestien bedrijfsfietsen aangeschaft, voor medewerkers te leen voor vervoer op zowel de campus als naar afspraken elders in de stad. Het is een van de projecten waarmee de universiteit duurzaam vervoer wil promoten en ondersteunen....lees meer »

Categorie: Campus

9 jun 2017  Werktuigbouwkunde zet ‘cap’ op afstudeerplekken

Teveel werktuigbouwkunde-studenten hebben een voorkeur voor dezelfde onderzoeksgroepen om bij af te studeren. Met name de onderzoeksgroepen van Henk Nijmeijer en Maarten Steinbuch kunnen niet meer de gewenste kwaliteit in de begeleiding bieden...lees meer »

Categorie: Student, Campus

8 jun 2017  TU/e stijgt op ranglijst QS

De TU/e staat dit jaar op plaats 104 van de QS World University Rankings en is daarmee volgens QS de op twee na beste universiteit in Nederland. De TU/e is de afgelopen vijf jaar gestaag circa vijftig plaatsen gestegen op deze ranglijst en is dit...lees meer »

Categorie: Onderzoek, Student, Campus

8 jun 2017  'Gevoel van ongeloof en woede overheerst'

Mark van Dijk, student Scheikundige Technologie, beschreef eerder al zijn belevenissen in Londen. Naar aanleiding van de recente aanslagen in Londen, heeft hij nog een artikel geschreven. Mark: "Zelf was ik ten tijde van de aanslag gelukkig...lees meer »


8 jun 2017  Vooruitblikken naar de TU/e in 2030

Hoe moet in 2030 ons onderwijs eruit zien? Wat zijn rond die tijd de speerpunten van ons onderzoek en hoe zorgen we ervoor dat de resultaten daarvan nog meer impact hebben, met name in de Brainportregio? De komende maanden gaan vijf werkgroepen...lees meer »

Categorie: Onderzoek, Student, Campus

7 jun 2017  Oud-hoogleraar en -columnist Fred Steutel overleden

Ruim tien jaar leverde Fred Steutel, emeritus hoogleraar Kansrekening en Statistiek, zijn columns aan Cursor. Op 17 november 2011, toen hij tachtig werd, hing hij zijn pen aan de wilgen. Op de opiniepagina van de Volkskrant bleef hij een...lees meer »

Categorie: Campus

Artikel 41 tot 50 van 1544