Campus

choose language

28 sep 2017  In Memoriam | Frits de Hoog

Drs. Frits de Hoog zette in 1963 zijn eerste voorzichtige stappen in Eindhoven, op de toenmalige Technische Hogeschool, als promovendus bij prof. A. Kruithof. Na het afronden van zijn promotie werd hij benoemd tot wetenschappelijk medewerker, en...lees meer »

Categorie: Campus

25 sep 2017  Nieuwe vereniging Salaam legt link tussen wetenschap en islam

De TU/e is weer een vereniging rijker: Salaam. De initiatiefnemers willen een levensbeschouwelijke vereniging neerzetten die zich focust op de islam en de wetenschap. De openingsactiviteit, een lezing en een welkomstwoord, is op 5 oktober.

lees meer »
Categorie: Student, Campus

21 sep 2017  Hulpdiensten rukken uit voor drie incidenten op campus

Een bouwvakker in het TU/e-gebouw Atlas is donderdagochtend tijdens zijn werkzaamheden één verdieping naar beneden gevallen. Hij werd met een speciaal aangerukte hoogwerker buitenom naar beneden gehaald. De hulpdiensten rukten vanochtend ook uit...lees meer »

Categorie: Campus

19 sep 2017  U-raad trekt aan de bel over problemen met ict-systemen

De ict-systemen die op 13 maart van dit jaar werden ingevoerd ter ondersteuning van het onderwijsproces, zoals Osiris en Canvas, kampen met aanzienlijke problemen. De universiteitsraad maakt zich zorgen en collegelid Jo van Ham bekende gisteren...lees meer »

Categorie: Student, Campus

15 sep 2017  Het wereldnieuws van een jaar in 152 foto’s

Meer dan 80.000 foto’s van het wereldnieuws van afgelopen jaar zijn ingezonden voor de World Press Photo. De jury koos er 152 uit als prijswinnaars en de expositie die daarvan is gemaakt trekt, zoals ieder jaar, rond over honderd plekken op de...lees meer »

Categorie: Student, Campus

15 sep 2017  TU/e innovation Space met veel ambitie van start

De TU/e innovation Space die gistermiddag officieel werd geopend, moet de aanjager worden bij de verdere ontwikkeling van het hands-on onderwijs aan de TU/e. Studenten gaan er in samenwerking met docenten, onderzoekers en industrie werken aan...lees meer »

Categorie: Onderzoek, Student, Campus

14 sep 2017  Picknickend elkaar beter leren kennen

Medewerkers van drie ondersteunende diensten konden elkaar vandaag beter leren kennen tijdens een picknick in de markthal van MetaForum. De bijeenkomst is bedoeld als opmaat naar de verhuizing van bijna alle diensten naar de bovenste etages in...lees meer »


14 sep 2017  Vergaderingen U-raad verkassen naar Kennispoort

In de tomeloze zoektocht naar meer onderwijsruimte op de campus is ook de vergaderruimte van de universiteitsraad gesneuveld. De Dorgelozaal in gebouw Traverse is getransformeerd in een ruime onderwijszaal en de vergaderingen van de U-raad zullen...lees meer »

Categorie: Campus

5 sep 2017  Honderden handtekeningen tegen Duisenberg als VSNU-voorzitter

Er staan bijna veertienhonderd handtekeningen onder een petitie tegen de benoeming van VVD-politicus Pieter Duisenberg als voorzitter van universiteitenvereniging VSNU.

lees meer »
Categorie: Campus

5 sep 2017  TU/e klimt fors op Times Higher Education ranglijst

De TU/e is 36 plaatsen gestegen op de Times Higher Education World University Ranking, waarvan de resultaten vandaag zijn gepubliceerd. Van positie 177 stijgt de TU/e naar plaats 141. Qua samenwerking met het bedrijfsleven scoort de TU/e...lees meer »

Categorie: Onderzoek, Student, Campus

Artikel 31 tot 40 van 1576