Campus

choose language

18 okt 2007  Debat over W-hal

p maandag 29 oktober vindt het debat plaats over het lot van de W-hal. De sloopvergunning voor de hal uit 1959 is aangevraagd, maar er ligt ook een verzoek om het pand als gemeentelijk monument te bestempelen.

lees meer »

4 okt 2007  Universiteit vraagt sloopvergunning aan voor W-hal

De TU/e heeft op 12 september bij de gemeente een vergunning aangevraagd om de W-hal te slopen. Dit terwijl er een procedure loopt om te bezien of het gebouw de status van gemeentemonument moet krijgen. Het Eindhovense college van Burgemeester en...lees meer »


25 sep 2007  Festival ter gelegenheid van sloop W-hal afgeblazen

De W-hal. Foto: Bart van Overbeeke

Wdown, het geplande culturele ‘afscheidsfestival’ in en voor de W-hal, gaat niet door. Studium Generale (SG) heeft de organisatie twee weken terug stopgezet, omdat nog onduidelijk is óf de hal wel tegen de vlakte gaat, en omdat het nog lang kan...lees meer »


13 sep 2007  Monumentenstatus W-hal ‘complexe materie’

De dreiging dat de W-hal binnenkort tot gemeentelijk monument kan worden bestempeld, kost het College van Bestuur hoofdbrekens. Begin juli liet de Monumentencommissie een positief advies uitgaan naar B&W. Sloop zou niet nodig zijn. CvB-lid...lees meer »


1 aug 2007  Noodunits voor bieb bij De Hal

Bij de centrale bibliotheek in De Hal worden vanaf vrijdag 6 juli noodunits geplaatst. Het noodgebouw biedt plaats aan zo’n honderdveertig studieplekken voor studenten, die moeten uitwijken voor de biebcollectie uit de W-hal die in De Hal wordt...lees meer »


1 jul 2007  “Slopen W-hal is als euthanasie voor bejaarde met een griepje”

De principiële maatvoering, het dambord-dak, de transparantie: alles wat de W-hal volgens liefhebbers bijzonder maakt, kwam tijdens de rondleiding door het gebouw op zondagmiddag 24 juni ter sprake. De rondleiding werd gegeven door...lees meer »


1 jun 2007  Actiegroep tegen sloop W-hal

De W-hal. Foto: Bart van Overbeeke

Een groep van vijf Bouwkundestudenten en een alumnus voert onder de naam ‘Why Pod?’ actie tegen de sloop van de W-hal. Met onder andere een website trachten de actievoerders sympathisanten te werven binnen én buiten de TU/e.

lees meer »

1 jun 2007  Alumnus Ector architect voor nieuwe W-hal

Een eerste indruk van hoe de nieuwbouw op de plek van de W-hal eruit zou kunnen gaan zien. Afbeelding: EctorHoogstad

Ir. Joost Ector is door de TU/e gekozen als architect voor de nieuwbouw die moet verrijzen op de plaats van de W-hal. Ector wil de oude W-hal plaats laten maken voor een nieuwe hal, met ongeveer dezelfde afmetingen als de oude hal. Daarboven...lees meer »


1 mei 2007  Universiteit zet sloopplan W-hal door ondanks advies

Door de keuze voor het plan van architect ir. Joost Ector, die een nieuwe W-hal wil bouwen, kiest de TU/e voor sloop van de oude W-hal. Dit ondanks de uitkomst van het onderzoek naar de cultuurhistorische waarde van het gebouw, uitgevoerd door...lees meer »


1 mei 2007  Workshops voor Campus 2020

De toekomstige bewoners van de nieuwbouw voor de centrale studievoorziening en de faculteit Wiskunde & Informatica mogen hun wensen omtrent hun huisvesting kenbaar maken. De leiding van Campus 2020 organiseert workshops om hun meningen te...lees meer »


Artikel 1531 tot 1540 van 1543