Campus

choose language

14 okt 2010  Betaald parkeren voor medewerkers is onvermijdelijk

Binnen afzienbare tijd gaan ook de medewerkers van de TU/e een maandbedrag betalen voor het parkeren op het TU/e-terrein. Met die opbrengsten wordt de bouw van parkeergarages bekostigd. Voor het hele terrein is gekozen voor één integraal...lees meer »


23 sep 2010  “Asbestsanering aan gevel W-hal levert geen gevaar op”

Foto | Bart van Overbeeke

Ook aan de buitengevel van de W-hal wordt op dit moment door medewerkers van het bedrijf Horyon aan asbestsanering gedaan. Onder meer wordt asbesthoudende kit uit de raamsponningen verwijderd. Daarbij worden door de Horyon-medewerkers mondkappen...lees meer »


16 sep 2010  Bouw nieuwe W-hal start begin oktober

Foto | Bart van Overbeeke

De bouw van de nieuwe W-hal, die eind juni werd uitgesteld, gaat nu begin oktober echt van start. De vondst van asbestvezels leidde destijds tot het uitstel. Het opruimen van die resten wordt op dit moment gedaan door het bedrijf Horyon. De TU/e...lees meer »


1 jul 2010  Bouw nieuwe W-hal wegens asbest uitgesteld

Foto: Bart van Overbeeke

De verbouwing van de W-hal wordt naar verwachting enkele maanden uitgesteld. Aanleiding is de recente vondst van kankerverwekkende asbestvezels op de vloer van de kruipruimte van de W-hal. Ongeveer zeventien tot achttien werknemers van...lees meer »


1 jul 2010  Mogelijk aanpassing marktplaats W-hal vanwege windhinder

Een windcomfortkaart van de campus, met in geel en rood de zones met de grootste kans op windhinder.

Uit een analyse van de Unit Building Physics and Systems van Bouwkunde blijkt dat aan de zuidkant van de nieuwe W-hal grote kans is op overlast door windhinder. Het gaat om de plek waar een opening was gepland in de gevel ter afscherming van de...lees meer »


20 mei 2010  Investeringskosten W-hal tien miljoen goedkoper

De investeringskosten voor de renovatie van de W-hal en de bouw van de nieuwe onderkomens van de bibliotheek en de faculteit Wiskunde & Informatica vallen tien miljoen euro lager uit dan begroot. Bouwbedrijf Hurks, installatiebedrijf Imtech...lees meer »


29 apr 2010  Germaine Kruip ontwerpt kunstwerk voor dak W-hal

De maquette van het kunstwerk bovenop de W-hal.

Een werk van beeldend kunstenares Germaine Kruip zal een prominente plaats krijgenop het dak van de gerenoveerde W-hal . Haar kunstwerk, bestaande uit 81 grote roterende spiegels, kreeg unaniem de voorkeur boven de inzendingen van drie andere...lees meer »


10 dec 2009  Nieuwe W-hal ‘stijgt met stip’ voor prijs

De nieuwe W-hal is getipt voor de gemeentelijke architectuurprijs Dirk Roosenburgprijs. De raadscommissie Ruimtelijke Kwaliteit heeft vorige week besloten om het gebouw een zogeheten ‘stip’ toe te kennen. De W-hal maakt hiermee een reële kans om...lees meer »


3 dec 2009  Vooralsnog geen supermarkt op campus

Op het TU/e-terrein komt voorlopig geen supermarktje. De studentenfracties PF en Groep-één hadden goede hoop hierop, maar deze werd maandag 29 november in de raadsvergadering teniet gedaan door mr. Jo van Ham van het College van Bestuur.

lees meer »

22 okt 2009  Mannen in wit saneren W-hal

Foto: Bart van Overbeeke

“We zijn eigenlijk veredelde poetsvrouwen”, grapt Marco van den Dungen, toezichthouder asbestsloop bij saneringsbedrijf Heezen. Zijn team van asbestruimers is vanaf deze week bezig om de W-hal en aangesloten loopbruggen te ontdoen van de...lees meer »


Artikel 1531 tot 1540 van 1576