Campus

choose language

2 nov 2017  Hal van het Auditorium wordt pop-up tentamenzaal

De hal van het Auditorium wordt maandag als proef ingezet als tijdelijke tentamenzaal. Die ochtend stort een recordaantal van maar liefst 2.400 eerstejaars studenten zich verspreid over de campus op de eindtoets voor het basisvak Calculus; 114...lees meer »

Categorie: Student, Campus

2 nov 2017  TU/e wil af van papier; archieven eind 2020 digitaal

De TU/e hoopt eind 2020 al haar archieven digitaal op orde te hebben. Het College van Bestuur gaf onlangs toestemming om dit jaar in elk geval de papieren studenten- en personeelsdossiers, object- en projectdossiers, afstudeerverslagen en...lees meer »

Categorie: Campus

31 okt 2017  De Zaale voorlopig nog niet open

Tot zeker het eind van dit jaar blijft De Zaale afgesloten voor verkeer. Eerder werd gedacht dat er komende vrijdag aan de noordzijde weer onder Atlas door kon worden gefietst en gereden, maar de aannemer heeft de ruimte op die plek langer nodig....lees meer »

Categorie: Campus

30 okt 2017  Groep-één en ESR: ‘Beloon bestuurswerk beter’

Groep-één en de Eindhovense StudentenRaad gaan onderzoeken hoe je collegegeldvrij besturen aan de TU/e kunt invoeren en hoe het Profileringsfonds beter kan worden ingericht. Volgens de twee studentenfracties zijn besturen en studeren door de...lees meer »

Categorie: Student, Campus

27 okt 2017  Fluitend naar huis na de Vitality Week

Het Studentensportcentrum gaat proberen TU/e-medewerkers fluitend naar huis te laten gaan. Ze wil hen ervan bewust maken dat bewegen gedurende de werkdag gezond is én makkelijk kan. Ter ere van de tiende gezondheidsdag, voortaan Health Check...lees meer »

Categorie: Campus

26 okt 2017  RU en TU/e hengelen naar het Instituut voor Ruimteonderzoek

De Nijmeegse Radboud Universiteit en de TU/e hebben een bidbook opgesteld dat moet leiden tot het binnenhalen van SRON, het Nederlandse Instituut voor Ruimteonderzoek. Nu zit dat nog in Utrecht en Groningen. De hoofdvestiging zou dan in Nijmegen...lees meer »

Categorie: Onderzoek, Campus

24 okt 2017  Duisenberg: "Opbrengst leenstelsel moet naar álle studenten"

Er moet meer publiek geld naar onderzoek en de opbrengst van de afgeschafte basisbeurs komt ten goede aan álle studenten. VSNU-voorzitter Pieter Duisenberg draagt nu een andere pet dan als VVD-Kamerlid, ziet ook wetenschapsvakbond VAWO. Zijn...lees meer »

Categorie: Student, Campus

20 okt 2017  Erasmus Universiteit ontruimt gebouw om mogelijk instortingsgevaar

Op de Erasmus Universiteit is gisteren een gebouw ontruimd omdat het mogelijk onveilig is. De vloerconstructie lijkt op die van een parkeergarage van Eindhoven Airport, die in mei voor een deel instortte. Die vloer was een BubbleDeck-vloer, wat...lees meer »

Categorie: Campus

17 okt 2017  Lof en kritiek voor nachtelijke stunt Energy Man

Het GO Green Office van de TU/e blikt terug op een “supergeslaagde” campusactie, waarbij de zogenoemde Energy Man medewerkers met een groene of rode appel beloonde voor hun duurzame (wan)gedrag. Niet iedereen was evenzeer te spreken over de...lees meer »

Categorie: Campus

16 okt 2017  Technische Natuurkunde wacht stevige reorganisatie

De faculteit Technische Natuurkunde moet flink gaan bezuinigen: een miljoen euro op een totale jaarbegroting van negen miljoen. Vorige week woensdag maakte decaan Gerrit Kroesen dat bekend bij een bijeenkomst voor de medewerkers. De conceptversie...lees meer »

Categorie: Campus

Artikel 11 tot 20 van 1576