Campus

choose language

5 okt 2017  Zoeken naar de beste audiovisuele middelen voor Atlas

Zo’n honderdvijftig ruimtes moeten komend jaar in Atlas worden ingericht met nieuwe audiovisuele middelen ter ondersteuning van de docent en voor het houden van vergaderingen. Vier diensten zijn aan de slag met de voorbereidingen. In aanloop naar...lees meer »


14 sep 2017  Picknickend elkaar beter leren kennen

Medewerkers van drie ondersteunende diensten konden elkaar vandaag beter leren kennen tijdens een picknick in de markthal van MetaForum. De bijeenkomst is bedoeld als opmaat naar de verhuizing van bijna alle diensten naar de bovenste etages in...lees meer »


25 apr 2017  Muurschilderingen sieren straks de wanden van Atlas

Schilder Gijs Frieling gaat het nieuwe kunstwerk vervaardigen in Atlas, het vroegere Hoofdgebouw dat op dit moment wordt gerenoveerd. Met zijn schetsontwerp ‘Where is science going’ won hij de opdracht voor het vervaardigen van een gefaseerd...lees meer »


19 jan 2017  Selfie-wand markeert feestelijke start renovatie Atlas

Veiligheid heeft de komende twee jaar de hoogste prioriteit bij de renovatie van Atlas, vertelde Arno van den Thillart, regiodirecteur van bouwbedrijf Van Wijnen. De communicatie daarover zal zo nodig dagelijks plaatsvinden. Vandaag vond in...lees meer »


25 nov 2016  Renovatie Atlas komt ook letterlijk dichterbij

Het blijft voor bewoners en bezoekers van de campus gissen wat er allemaal gebeurt binnenin Atlas (voorheen het Hoofdgebouw). Begin volgend jaar zal er daarom een digitaal bord naast de te renoveren kolos staan om de vorderingen weer te geven....lees meer »


26 sep 2016  Atlas na renovatie duurzaamste onderwijsgebouw ter wereld

Atlas, het vroegere Hoofdgebouw van de TU/e, is eind 2018 bij oplevering het meest duurzame onderwijsgebouw ter wereld. Dat stelt BREEAM-NL, dat het ontwerp voor het gerenoveerde gebouw beloont met het hoogst haalbare duurzaamheidspredicaat...lees meer »


5 feb 2016  ‘Duurzame’ doeken transformeren tot tasjes

Het doek dat pontificaal aan de gevel van Atlas (voorheen het Hoofdgebouw) hing, is inmiddels vervangen door meerdere nieuwe doeken. Dit gebeurt niet alleen om met de teksten duidelijk te maken hoe duurzaam het gebouw wordt, maar ook om het...lees meer »


7 jan 2016  In het Hoofdgebouw blijft weinig heel

De artistieke impressies van het gerenoveerde Hoofdgebouw schitteren ons al sinds medio 2014 tegemoet. Maar wie mooi wil zijn, moet pijn lijden - en dus wordt er eerst ruim anderhalf jaar stevig gesloopt en gesaneerd. Het gros van het werk...lees meer »


6 jan 2016  CLMN | Atlas

De titaan uit de Griekse mythologie die het opnam tegen Zeus, de figuur die voor straf het hemelgewelf op zijn schouders moest dragen en nu ook de naamgever van ons gerenoveerde hoofdgebouw: Atlas.

 

lees meer »

26 nov 2015  Hello...world? | Cursor 7

Promovenda Electrical Engineering Elles Raaijmakers probeert overal de humor van in te zien en dit met de wereld te delen in de vorm van cartoons en stripverhaaltjes. Deze keer: Ronnie bedenkt een nieuwe naam voor het Hoofdgebouw.


Artikel 1 tot 10 van 31
« eerste « vorige 1 2 3 4 volgende » laatste »