Campus

choose language

17 nov 2017  Sluitstuk | Een spiegel die sterren volgt

Op een berg in de Chileense Atacama-woestijn verrijst op dit moment de grootste optische telescoop ter wereld: de Extremely Large Telescope (ELT). De primaire spiegel van de ELT heeft een doorsnede van ruim 39 meter en is opgebouwd uit bijna...lees meer »

Categorie: Onderzoek, Sluitstuk

16 nov 2017  Promotie in piratenpak mag niet van TU Delft

Tijdens een promotieplechtigheid dragen sommige mensen een hoofddoek, een keppeltje of een ander symbool van hun geloof. Waarom zou iemand dan niet in piratenpak mogen promoveren, wil een promovendus van de TU Delft weten.

lees meer »
Categorie: Onderzoek

14 nov 2017  De weg naar de Nobelprijs van Fraser Stoddart

Sir Fraser Stoddart was vorig jaar in Stockholm om, samen met onder anderen de Groningse hoogleraar Ben Feringa, de Nobelprijs voor Chemie 2016 in ontvangst te nemen. Hoe zijn werk aan moleculaire machines hem naar de Zweedse hoofdstad heeft...lees meer »

Categorie: Onderzoek

10 nov 2017  Auto’s alleen laten communiceren als het echt moet

Een treintje van auto’s die zeer dicht achter elkaar kunnen rijden omdat ze draadloos met elkaar communiceren: coöperatief rijden kan al snel werkelijkheid worden. Maar met een snelweg vol communicerende auto’s ligt overbelasting van het netwerk...lees meer »

Categorie: Onderzoek

9 nov 2017  iGEM-team TU/e maakt gel tegen tumoren

Het Eindhovense iGEM-team is aangekomen in Boston. Tijdens de ‘Giant Jamboree’ zullen de studenten de komende dagen de concurrentie aangaan met een kleine driehonderd teams van over de hele wereld. Dat doen ze met hun project GUPPI, waarin ze...lees meer »

Categorie: Onderzoek, Student

9 nov 2017  Alumni Erasmus Universiteit doneren tientallen miljoenen

De afgelopen twee jaar heeft de Erasmus Universiteit Rotterdam ruim 26 miljoen euro opgehaald bij haar alumni. Daarmee wil ze onderzoek en studiebeurzen financieren. Het streven is een vermogensfonds van honderd miljoen euro in 2025.

lees meer »
Categorie: Campus, Onderzoek

8 nov 2017  Wel promotierecht, maar nog geen toga voor UHD's

Behalve hoogleraren mogen voortaan ook universitair hoofddocenten (UHD-1) aan de TU/e de doctorstitel verlenen aan promovendi. Zestig UHD’s hebben begin dit collegejaar het promotierecht gekregen, nadat dit kort voor de zomer werd goedgekeurd...lees meer »

Categorie: Onderzoek

7 nov 2017  Goed nieuws? Nederlandse wetenschap efficiëntste ter wereld

Nederland heeft de meest ‘efficiënte’ wetenschappers van de wereld, zegt ranglijstenmaker Times Higher Education. Geen enkel ander land doet zoveel uitmuntend onderzoek tegen zo’n lage prijs.

lees meer »
Categorie: Onderzoek

7 nov 2017  Sluitstuk | Samen op het spoor

ProRail besteedt het onderhoud van het Nederlands spoornet uit aan een aantal grote aannemers, die elk verantwoordelijk zijn voor hun eigen regio. Promovendus Loe Schlicher bewees dat het goedkoper is om deze onderhoudsbedrijven machines en...lees meer »

Categorie: Onderzoek, Sluitstuk

6 nov 2017  Verliefd en hoogopgeleid? In deze zes steden voel jij je thuis

Twee verliefde dertigers lopen over straat. Wat denk je, zijn ze allebei hoogopgeleid? In zes Nederlandse steden is die kans groter dan één op twee, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek. In Eindhoven is veertig procent van de jonge paren...lees meer »

Categorie: Student, Onderzoek

Artikel 1 tot 10 van 1359
« eerste « vorige 1 2 3 4 5 6 7 volgende » laatste »