Campus

choose language

15 nov 2017  ‘Stop uitbuiting door huisjesmelkers’

Huisjesmelkers moeten harder worden aangepakt, vinden de wethouders van twaalf studentensteden. Ze kunnen structureel te veel huur vragen en komen daarmee weg omdat er geen boete op staat.

lees meer »
Categorie: Student, Uit Den Haag

8 nov 2017  Vijf miljoen voor vrouwelijke profs: net geen chantage

Honderd vrouwelijke hoogleraren extra moeten de Nederlandse universiteiten dit jaar benoemen. Daar is vijf miljoen euro voor gereserveerd. Het blijkt een gehaaid afscheidscadeau van oud-minister Jet Bussemaker.

lees meer »
Categorie: Uit Den Haag

2 nov 2017  Betalen andere universiteiten de overstap van Wageningen?

Wageningen Universiteit heeft in 2018 wellicht miljoenen euro’s meer te besteden als haar onderwijs onder het ministerie van Onderwijs valt. Dat is slecht nieuws voor de andere universiteiten, want die dreigen ervoor op te draaien.

lees meer »
Categorie: Uit Den Haag

23 okt 2017  Hoger onderwijs en wetenschap gaan naar minister Van Engelshoven

D66 heeft Kamerlid Ingrid van Engelshoven naar voren geschoven als minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Arie Slob van de ChristenUnie is de beoogde tweede minister van OCW voor basis- en voortgezet onderwijs.

lees meer »
Categorie: Uit Den Haag

18 okt 2017  Duizenden handtekeningen onder petitie lager collegegeld

Halveer het collegegeld voor alle studenten, zegt de Landelijke Studentenvakbond, en niet alleen voor eerstejaars. Een petitie die daartoe oproept, is intussen ruim 4.800 keer ondertekend.

lees meer »
Categorie: Student, Uit Den Haag

16 okt 2017  Alleen rijke student profiteert van korting op collegegeld

Heel leuk, die korting van duizend euro op het collegegeld van eerstejaars, maar het is een cadeautje voor de rijkere studenten. Wie noodgedwongen veel moet lenen, mag de rekening betalen.

lees meer »
Categorie: Student, Uit Den Haag

13 okt 2017  “De grootste tegenstander ben je altijd zelf”

Voor de toeschouwer op afstand leek de Bridgestone World Solar Challenge 2017 misschien een vlot gelopen race. Maar Solar Team Eindhoven heeft wel degelijk hárd moeten werken voor zijn derde wereldtitel. "Het was echt geen makkie",...lees meer »


13 okt 2017  Derde wereldtitel kan Solar Team Eindhoven niet meer ontgaan

Solar Team Eindhoven kan, na een van meet af aan overtuigende race, de Cruiser-klasse van de Bridgestone World Solar Challenge zo goed als zeker opnieuw op zijn naam schrijven. Vrijdag finishten de TU/e-studenten met hun Stella Vie in Adelaide,...lees meer »


11 okt 2017  Solar Team Eindhoven royaal aan kop in Australië

De vierde dag van de Bridgestone World Solar Challenge in Australië zit erop en Solar Team Eindhoven staat strak bovenaan het Cruiser-klassement. Ondanks eerdere transportproblemen en de beperkte testtijd ter plaatse presteert TU/e-zonnewagen...lees meer »


10 okt 2017  Regeerakkoord: minder Engels, meer geld voor technische opleidingen

Onder Rutte III gaat de financiering van het hoger onderwijs op de schop: technische opleidingen krijgen meer geld, maar specifieke bedragen worden nog niet genoemd. Ook wil het kabinet Engelstalig onderwijs aan banden leggen.

lees meer »

Artikel 1 tot 10 van 1230
« eerste « vorige 1 2 3 4 5 6 7 volgende » laatste »