Campus

choose language

22 sep 2017  Omstreden Duisenberg wil kritiek wegnemen

Ik heb nu een andere rol, zegt voormalig VVD-Tweede Kamerlid Pieter Duisenberg tegen zijn critici. Voor het eerst reageert hij op de commotie rond zijn benoeming als voorzitter van universiteitenvereniging VSNU.

lees meer »
Categorie: Uit Den Haag

22 sep 2017  Bussemaker verliest geduld en eist landelijke declaratieregels

Als universiteiten en hogescholen niet snel op de proppen komen met een uniforme regeling over de hoogte van declaraties, wordt die bij wet vastgesteld, dreigt minister Jet Bussemaker.

lees meer »
Categorie: Uit Den Haag

21 sep 2017  Inhaalslag nodig voor opleidingscommissies nieuwe stijl

De TU/e moet nog flink wat werk verzetten om de opleidingscommissies de status te geven waarop ze sinds 1 september van dit jaar recht hebben. Nu op die dag het tweede deel van de Wet Versterking Bestuurskracht is ingevoerd, beschikken ze...lees meer »

Categorie: Student, Uit Den Haag

20 sep 2017  Motivatie Solar Team Eindhoven ‘sky high’ na tegenslag

Solar Team Eindhoven hoopt, ondanks aanvankelijke tegenslag in Australië, te “gaan knallen” tijdens de Bridgestone World Solar Challenge, die 8 oktober van start gaat. De TU/e-studenten kregen pas gisteren hun zonnewagen en vanochtend hun accu...lees meer »


20 sep 2017  Wat merken studenten van 206 miljoen extra?

Volgend jaar krijgen universiteiten en hogescholen voor het eerst extra geld dankzij het afschaffen van de basisbeurs. Het gaat om 206 miljoen euro, blijkt uit de nieuwe Rijksbegroting. Maar hoe zit het ook alweer, wat zien studenten daarvan...lees meer »

Categorie: Student, Uit Den Haag

14 sep 2017  Picknickend elkaar beter leren kennen

Medewerkers van drie ondersteunende diensten konden elkaar vandaag beter leren kennen tijdens een picknick in de markthal van MetaForum. De bijeenkomst is bedoeld als opmaat naar de verhuizing van bijna alle diensten naar de bovenste etages in...lees meer »


13 sep 2017  ‘Terugkeer van de basisbeurs mogelijk’

Er liggen plannen op de formatietafel om de basisbeurs - al dan niet in een andere vorm - opnieuw in te voeren. Dat meldde de Telegraaf dinsdag. Een akkoord is er nog niet.

lees meer »
Categorie: Student, Uit Den Haag

1 sep 2017  Studenten spekken spaarrekening met geld van DUO

Onder studenten is lenen zo vanzelfsprekend geworden dat ze er nauwelijks meer over nadenken. En steeds vaker zetten ze het geld op hun spaarrekening, waarschuwt het Nibud.

lees meer »

25 aug 2017  Intro '17 | Jumping jacks, push-ups en burpees

Je hebt amper geslapen en hebt een kater. Wat te doen? Tuurlijk joh, lekker bewegen! En dat werd dan ook massaal gedaan op het Flux-veld, waar introkids en begeleiders push-ups, jumping jacks en burpees uitvoerden. Nu ja, in elk geval een poging...lees meer »


24 aug 2017  Onderzoek naar doorstroom bachelor-master

GroenLinks wil weten hoe het komt dat steeds meer studenten later aan hun master beginnen. Onderwijsminister Jet Bussemaker kondigt een onderzoek aan.

lees meer »
Categorie: Student, Uit Den Haag

Artikel 1 tot 10 van 1215
« eerste « vorige 1 2 3 4 5 6 7 volgende » laatste »