Campus

choose language

21 sep 2017  Hulpdiensten rukken uit voor drie incidenten op campus

Een bouwvakker in het TU/e-gebouw Atlas is donderdagochtend tijdens zijn werkzaamheden één verdieping naar beneden gevallen. Hij werd met een speciaal aangerukte hoogwerker buitenom naar beneden gehaald. De hulpdiensten rukten vanochtend ook uit...lees meer »

Categorie: Campus

19 sep 2017  U-raad trekt aan de bel over problemen met ict-systemen

De ict-systemen die op 13 maart van dit jaar werden ingevoerd ter ondersteuning van het onderwijsproces, zoals Osiris en Canvas, kampen met aanzienlijke problemen. De universiteitsraad maakt zich zorgen en collegelid Jo van Ham bekende gisteren...lees meer »

Categorie: Student, Campus

15 sep 2017  Het wereldnieuws van een jaar in 152 foto’s

Meer dan 80.000 foto’s van het wereldnieuws van afgelopen jaar zijn ingezonden voor de World Press Photo. De jury koos er 152 uit als prijswinnaars en de expositie die daarvan is gemaakt trekt, zoals ieder jaar, rond over honderd plekken op de...lees meer »

Categorie: Student, Campus

15 sep 2017  TU/e innovation Space met veel ambitie van start

De TU/e innovation Space die gistermiddag officieel werd geopend, moet de aanjager worden bij de verdere ontwikkeling van het hands-on onderwijs aan de TU/e. Studenten gaan er in samenwerking met docenten, onderzoekers en industrie werken aan...lees meer »

Categorie: Onderzoek, Student, Campus

14 sep 2017  Picknickend elkaar beter leren kennen

Medewerkers van drie ondersteunende diensten konden elkaar vandaag beter leren kennen tijdens een picknick in de markthal van MetaForum. De bijeenkomst is bedoeld als opmaat naar de verhuizing van bijna alle diensten naar de bovenste etages in...lees meer »


14 sep 2017  Vergaderingen U-raad verkassen naar Kennispoort

In de tomeloze zoektocht naar meer onderwijsruimte op de campus is ook de vergaderruimte van de universiteitsraad gesneuveld. De Dorgelozaal in gebouw Traverse is getransformeerd in een ruime onderwijszaal en de vergaderingen van de U-raad zullen...lees meer »

Categorie: Campus

5 sep 2017  Honderden handtekeningen tegen Duisenberg als VSNU-voorzitter

Er staan bijna veertienhonderd handtekeningen onder een petitie tegen de benoeming van VVD-politicus Pieter Duisenberg als voorzitter van universiteitenvereniging VSNU.

lees meer »
Categorie: Campus

5 sep 2017  TU/e klimt fors op Times Higher Education ranglijst

De TU/e is 36 plaatsen gestegen op de Times Higher Education World University Ranking, waarvan de resultaten vandaag zijn gepubliceerd. Van positie 177 stijgt de TU/e naar plaats 141. Qua samenwerking met het bedrijfsleven scoort de TU/e...lees meer »

Categorie: Onderzoek, Student, Campus

5 sep 2017  D66-voorman Pechtold zegt de TU’s niets concreets toe

D66-voorman Alexander Pechtold vindt niet dat de TU’s gestraft moeten worden voor hun succes bij de instroom, maar vertelde bij de opening van het academisch jaar aan de TU/e niet in welke vorm ze dan beloond zouden moeten worden. Rector Frank...lees meer »

Categorie: Student, Campus

4 sep 2017  Protest tegen werkdruk bij universiteiten

Er moet iets gebeuren aan de hoge werkdruk bij universiteiten, waarschuwen vakbonden VAWO en FNV bij de opening van het academische jaar. “Overwerk is eerder regel dan uitzondering.”

lees meer »
Categorie: Campus

Artikel 1 tot 10 van 1544
« eerste « vorige 1 2 3 4 5 6 7 volgende » laatste »