Campus

choose language

16 nov 2017  Nieuwe studentenbar gaat Hubble heten

Niet dat het een heel groot geheim was, maar woensdagavond is officieel de nieuwe naam bekendgemaakt van de bar in oprichting in Luna. 'Hubble' zal de door studenten gerunde horecavoorziening heten, naar de bekende ruimtetelescoop. Team Bar...lees meer »

Categorie: Student, Campus

16 nov 2017  “Mensen moeten zich blijven bijtanken met kennis”

Uber, Netflix en Airbnb veranderden in sneltreinvaart de taxi-, film- en hotelwereld, maar op het onderwijs heeft de digitalisering een veel beperkter effect. Volgens Anant Agarwal, CEO van open source leerplatform edX, moet dat snel veranderen,...lees meer »

Categorie: Student, Campus

16 nov 2017  Special Diversiteit | Een thuis ver van huis

Ver van huis wonen in Aurora driehonderd internationale studenten (en in Luna nog eens meer dan vierhonderd). Ze hebben huis en haard verlaten voor een studie in Nederland, aan de TU/e. Wat missen ze? (spoiler-alert: familieleden en huisdieren)....lees meer »

Categorie: Student, Campus

15 nov 2017  TU/e maakt stevige duikeling in Keuzegids

De kwaliteit van het onderwijs lijkt een deuk te hebben opgelopen aan de TU/e. In de nieuwe Keuzegids Universiteiten duikelt de Eindhovense universiteit van een derde plaats in de overall ranking van vorig jaar naar een zevende plek nu....lees meer »

Categorie: Student, Campus

10 nov 2017  ‘Werk aan de mindset van je studenten’

“De problemen waar de wereld mee kampt, moeten we nu echt gaan zien als een bedreiging van ons voortbestaan. Om ze op te lossen, is een nieuw soort ingenieur nodig.” Duidelijke woorden van Richard Miller, voorzitter van het Olin College of...lees meer »

Categorie: Student, Campus

9 nov 2017  Alumni Erasmus Universiteit doneren tientallen miljoenen

De afgelopen twee jaar heeft de Erasmus Universiteit Rotterdam ruim 26 miljoen euro opgehaald bij haar alumni. Daarmee wil ze onderzoek en studiebeurzen financieren. Het streven is een vermogensfonds van honderd miljoen euro in 2025.

lees meer »
Categorie: Campus, Onderzoek

9 nov 2017  'Visie Bedrijfsvoering moet geen molensteen worden'

Hoe zorgen de ondersteunende diensten ervoor dat met een nagenoeg gelijkblijvend budget hun dienstverlening nog beter gaat aansluiten op de wensen van de wetenschappelijke staf? De Visie Bedrijfsvoering, waarvoor de universiteitsraad onlangs een...lees meer »

Categorie: Campus

8 nov 2017  CLMN UR | Waarom onderbetaald? Daarom in actie!

Al de special van Cursor over diversiteit gelezen, die op dit moment in de rode bakken ligt? Op pagina 27 tref je een open brief aan van universiteitshoogleraar Bert Meijer. Hij breekt een lans voor de secretaresses. Kort gezegd stelt hij vast...lees meer »


3 nov 2017  In Memoriam | Dr. Lieuwe Dijksta

Kort geleden ontving ik het droevige bericht dat dr. Lieuwe Dijkstra op 1 november jongstleden op 80-jarige leeftijd is overleden in zijn woonplaats Deventer na een kort ziekbed.

lees meer »
Categorie: Campus

3 nov 2017  Studentenstops: TU’s voegen de daad bij het woord

De technische universiteiten van Eindhoven en Delft hebben vijf extra studentenstops afgekondigd. Het is een nieuwe zet in het schaakspel om extra geld voor techniek.

lees meer »
Categorie: Campus

Artikel 1 tot 10 van 1576
« eerste « vorige 1 2 3 4 5 6 7 volgende » laatste »